Кметът на откриването на учебната година: Дано да не се налага отново социална изолация

Актуално Градът Новини

„Дано да не се налага отново социална изолация и дистанционно обучение, защото всички сме убедени, че децата се справят по-добре в класните стаи“, каза на откриването на учебната година в СУ „Паисий Хилендарски” кметът Здравко Димитров. На официалната церемония в двора училището присъстваха само ученици от първи, пети и осми клас заради противоепидемичните мерки. Децата бяха на разстояние един от друг, а учителите бяха с шлемове. Родителите, които бяха дошли да изпратят децата си, седяха на амфитеатрална трибуна.

 „Това за вас е един ден, който ще помните винаги. Няма нищо по-хубаво от това да бъдете заедно в клас и да събирате знания от своите учители, които са готови да дадат част от себе си и да ви помагат“, заяви Здравко Димитров.

„На добър час, но нека да споделим преди това силната емоция на днешния ден. Днес е сакрална дата за народа ни. Развитието от писането с пясък и пръчици до таблети и електронни дъски. Първокласници, искрата на вдъхновението ще бъде запалена от вашите учители“, заяви в словото си директорът на училището Ирена Душкова. Тя пожела на всички ученици и учители ползотворна и здрава нова учебна година.

Тържеството приключи с посрещане на знамето на училището и националния флаг, под звуците на националния химн и въвеждане на първолаците в класните стаи.

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Кметът на откриването на учебната година: Дано да не се налага отново социална изолация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.