АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът ще търси съгласие от община Родопи за приобщаването на Белащица

Кметът Костадин Димитров одобрява идеята за приобщаването на Белащица към община Пловдив, но ще търси съгласието това да се случи от община Родопи и от кмета й Павел Михайлов. Това е позицията, заявена днес от Костадин Димитров по време на сесията на местния парламент.

“ Само със съгласие на общините Пловдив и Родопи можем да вървим към някакви общи цели. Аз абсолютно съм За присъединяването на Белащица към Пловдив. Аз съм за това да има разширение на града и ще се радвам референдума там да даде положителен резултат. Но не искам да воюваме със съседните общини, а да имаме общо съгласие Пловдив да бъде по-широк и по-голям“, подчерта Костадин Димитров пред журналисти.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. ! Учтиво измъкване от „полога“, който завари от групата на брокерите на Тютюков. И е прав. Селото не граничи с Пловдив, а със с. Браниполе. Вотът ще е отрицателен, поне на 70 %.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина