АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниОбщина ПловдивПод лупаРазследване

Кметът обвини Манол Пейков за скандала с Втори дом

Кметът Здравко Димитров обвини издателя и екс-депутат от „Демократична България“ Манол Пейков за скандала с даденото убежище на украинските бежанци „Втори Дом“.

„Извинявам се, но от името на друг, който вкара напрежение сред вас„, заяви градоначалникът пред украинците настанени в бившата Белодробна болница, където връчи пакети с коледни лакомства на децата.

Както Под тепето ви съобщи, преди последното заседание на местния парламент стана ясно, че Здравко Димитров е внесъл предложение бившата болница Кудоглу да бъде дадена на частен инвеститор, който има намерение да изгради общинска болница и хоспис, които първоначално частникът да управлява.

Това предизвика опасенията на украинската общност, че те ще трябва да напуснат сградата, тъй като никъде в проектопредложението и придружаващите го документи не бе упоменато нищо за техния престой в центъра, който изградиха с помощта на доброволци, дарители и общината. Ако това решение бе прието, те можеха да останат в сградата до 31 декември 2022.

Оказа се, че никой не е имал намерение да ги гони, но за целта трябваше да се вземе и решение от Общинския съвет, който удължи срока на функциониране на „Втори дом“ до края на войната.

Решено: Белодробна болница остава на бежанците

Кметът Здравко Димитров използва гостуването си във „Втори дом“ за няколкоминутна реч по публичните обвинения.

„Тези хора нагнетяваха излишно напрежение, все едно аз да кажа, че тук има бомба. Аз съм поел ангажимент и ще се грижим за вас“, коментира Димитров.

„Нямаше нужда да се политизира казуса от някои хора“, заяви той.

Докато говори пред присъстващите обитатели на дома кметът не каза име, но с влизането в залата се обърна към Наталия Еллис и неколцина журналисти с думите „Защо звъните на Манол, кой е Манол?!“.

Самото събитие премина с много усмивки и радост сред децата, които получиха подаръци от кмета и неговия заместник с ресор социални дейности Георги Титюков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Здравко, глупчо, ти въобще разбираш ли какво се случва около теб или само като ти сложат листче – подписваш, като ти кажат да кажеш нещо – казваш? Толкова смотан клоун не съм си представял, че може да има каквото и да било общо с управлението на града ми.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина