АктуалноВластИзбориКриминалеНовини

Кметът на Стамболийски: Иззеха телефоните ми, претърсиха общината – ВИДЕО

Георги Мараджиев определи третото си задържане в четвъртък като „PR акция на полицията“, няма повдигнати обвинения

„Нe ми е повдигано обвинение и не съм бил задържан. Това се случва за трети път. От мен искаха съдействие, претърсване на сградата на общината. Иззеха телефоните ми, лични вещи, претърсиха автомобила ми“ – това заяви пред NOVA кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който в четвъртък бе задържан.

Мараджиев, който също е областен координатор на ГЕРБ – Пловдив област бе отведен от маскирани полицаи с качулки. От МВР единствено коментираха, че се извършва проверка, след сигнал за евентуални злоупотреби с евросредства, в домовете на фамилията и фирмата на сина му, както и в сградата на общината, а кметът е извикан да даде показания пред „Икономическа полиция“.  По-късно през деня на извънреден брифинг в НС ГЕРБ поиска оставката на вътрешния министър.

Ето какво каза за задържането си още самият Мараджиев тази сутрин

„Няма задържани в общината, имаше PR акция на полицията. Случва се вече трети път. Целта е да се отвлече вниманието от събитията в държавата – убийства на полицаи всяка вечер, пробитата мрежа на границата и мигранстския наплив. Какво да направим, за да отвлечем вниманието на хората? Започваме акция срещу кметове на ГЕРБ, които са работещи. По този начин отвличаме вниманието на обществото от големите въпроси и несправянето на полицията със задълженията ѝ.“ 

Той обясни и за какво е била проверката в четвъртък и как е протекла.

„Няма лошо в проверките. Но няма злоупотреба с евросредства. От 2016 г. досега община Стамболийски не е използвала нито един лев евросредства. На никой не му стана ясно какво точно проверяват полицаите”, каза Мараджиев.

Той извади и разпоредителен протокол от Окръжния съд в Пловдив.

„В това разпореждане на полицията се разрешава да претърси и изземе от сградата на общината, но не и от моя дом или дома на моя син„, каза още кметът.

Сигналът срещу кмета е подаден от депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков, който е и жител на Стамболийски.

„Ако един депутат с един сигнал успее да доведе полиция и жандармерия, това означава, че не живеем в правова държава„, каза Георги Мараджиев.

„Срещу този депутат община Стамболийски е издала заповед за събаряне на част от неговата незаконно построена къща. Неговата майка и сестра живеят в общинско жилище„, каза Мараджиев.

Той изрази притеснения как ще продължи обслужването на граждани от общината.

„Бяха иззети двата ми телефона, компютри от счетоводството, компютъра на главния финансист. Общината няма да спре работа въпреки това„, каза Мараджиев.

Около 20 човека с качулки и оръжие нахлуха във фабриката ми и в дома ми“, каза синът на кмета.

„Заставиха всички служители да си оставят телефоните, бяха претърсени, претърсени бяха личните ни автомобили. Безпрецедентен натиск“, смята още той.

Източник: NOVA 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина