Клиентите на масите за открито сервиране също трябва да имат зелен сертификат

Актуално Градът Новини Под лупа
зелен сертификат

Масово собствениците на заведения не знаят как да процедират

Множество въпроси продължават да възникват с влизането в сила на последната заповед на здравния министър и края на гратисния период за зелените сертификат. Масово собствениците на заведения не знаят как да процедират.

По Главната улица на Пловдив и в квартал Капана липсва единодушие по въпроса дали се изисква сертификат за клиентите, които седят на масите отвън. Едните собственици и управители си позволяват да сервират на хора без сертификати, а други – не. Създава се изксутвено напрежение както сред посетителите, така и в бранша.

Съвсем ясно се вижда кой работи със сертификати, тъй като едните заведения са празни, а другите пълни.

След дълги опити днес да се свържем с Регионалната здравна инспекция /РЗИ-Пловдив/ за уточнение, разбрахме, че клиентите на масите за открито сервиране също трябва да имат зелен сертификат. Това съобщи за Под тепето от РЗИ – Пловдив д-р Цвета Иванова, директор на Дирекция “Обществено здраве”.

По думите ѝ заповедта на министъра не определя само затворените пространства на заведенията, а цялата им територия, което включва и масите за сервиране на открито.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Клиентите на масите за открито сервиране също трябва да имат зелен сертификат

  1. Спрете се бре копелета прости.Няма да спрете високата смъртност по този начин.СПРЕТЕ НАТОВСКИТЕ СВИНЕ ДА НИ ПРЪСКАТ И ВЪЛНИТЕ ЩЕ СПРЪТ.МЕРКИТЕ СА ОБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНИ ОТ КАТО Е ПЛАНДЕМИЯ НИТО ЕДНА МЯРКА НЕ ПРЕДОТВРАТИЛА ЖЕРТВИТЕ.Пак ще си мрем като кучета заради некадърната бяла мафия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.