АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Като за Гинес: 77 пейки на 530 м. между платната на бул. „Хаджи Димитър”

На Зико и екипа му явно пейките са им скъпи… на сърцата. Община Пловдив явно се опитва да влезе в Гинес с нещо изумително, което вади очите на открития днес незавършен булевард „Хаджи Димитър“- броят на места за сядане на пешеходци в алеята между платната на така натоварената откъм трафик пътна артерия.

Множеството пейки по продължение на ремонтираната 530-метрова отсечка буди недоумение. Бройката им е наистина изумителна- 77 такива елемента от градското обзавеждане има монтирани не къде да е, а между пътните платна на оживен откъм автомобили, а не откъм пешеходци булевард. За сравнение- в целия парк Каменица например има около 50 пейки.

„По проект е така“, обясни простичко броя на пейките Зико.

Явно общината смята, че пешеходците от квартала масово ще се юрнат към алеята, за да седнат на тишина и на чист въздух, и ще се наслаждават на преминаващите стотици автомобили от двете им страни. Очаква се от пешеходците също да генерират боклук… много боклук. Тъй като броят на кошчетата, разпръснати навсякъде, също е смайващ.

Ето още снимки от открития днес недовършен бул. „Хаджи Димитър“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

38 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина