Актуално

Картинг за двама показаха на писта Лаута

Шампиони оставиха отпечатъци от десните си крака за откриването на сезона

Чудото на техниката лети на пистата
Чудото на техниката лети на пистата
Картинг за двама събра очите на любителите на високите скорости край писта Лаута днес, на откриването на сезон 2010. Дуетната машина ще се превърне в тотален хит за влюбени и отбори, коментираха фенове на мотоспорта. Единственият в България двоен картинг дебютира на пистата с атрактивно състезания, в което с най-бърза обиколка се отчете тандемът Митко и Тенчо Колеви, които завъртяха 870-те метра на пистата за 01:09,253 минути. Автомобилният ас Георги Цветков
Автомобилният ас Георги Цветков
Уникалното състезателно возило за двама е проектирано и изработено от Чавдар Гъдeв, дългогодишен механик и бивш републикански шампион по картинг. Машината има дублирано управление и може да развие до 50 км/ч на правата.
Бивши и настоящи пилоти по картинг оставиха отпечатък от своя десен крак на символична стена на шампионите, която ще бъде монтирана на Лаута. А по-късно направиха и зрелищна демонстрация.
В календара на новия сезон са включени 13 любителски състезания, 4 отборни надпревари „100 минути на Лаута” и междуучилищен шампионат за учениците в Пловдив. Част от децата, постигнали най-добри времена в безплатното обучение по картинг и покрили пакет от нормативи, ще получат възможността да се включат в школа по картинг. В нея те ще пилотират професионални картове клас Мини, двигател 60 куб.см, шаси Тони Карт. Иво Цонев се подписва под отпечатъка от крака си
Иво Цонев се подписва под отпечатъка от крака си

Специален гост на откриването на сезона на Лаута беше автомобилният пилот Георги Цветков, който демонстрира възможностите на своя пистов автомобил Lancia Delta Integralle (500к.с.). Той регистрира време от 01:14,659 мин. въпреки трудното трасе и поредицата от прави и обратни завои.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина