ГрадътНовиниСпортСпортен Пловдив

Академик Бултекс 99 с победа срещу гостуващия Спартак Плевен

Академик Бултекс 99 грабна трудна, но напълно заслужена и ценна победа срещу гостуващия Спартак Плевен със 79:68 /25:14, 15:12, 16:20, 23:22/ в мач от поредния кръг на НБЛ. Отборът на Асен Николов проведе мача много концентрирано и мотивирано, игра агресивно в защита и атака и закономерно се поздрави с крайния успех. Пловдивчани водеха през цялото време, като два пъти разликата стигна до 20 точки и само веднъж – в последната четвърт, падна под 10. Така пловдивският тим излезе на 4-то място във временното класиране.

Домакините изиграха отлична първа четвърт и взеха добър аванс от 11 точки. Едва до петата минута пловдивчани вкараха 5 тройки – по 2 на Бачев и Виткович и една на Венелин Христов. Агресивната и резултатна игра на Академик Бултекс 99 продължи и във втората четвърт, когато разликата набъбна на 20 точки 6.20 минути преди почивката. Все пак гостите оправиха мерника в далечната стрелба и с три тройки успяха да стопят част от пасива си.

Две поредни тройки на Бачев в началото на третата четвърт отново върнаха 20-те точки аванс на домакините. Плевенчани заздравиха защитата, добрата им стрелба от тройката продължи и в края на частта разликата бе само 10 точки за домакините.

С точна игра в защита и атака Академик Бултекс 99 отново дръпна с 18 точки в последната решителна четвърт, но гостите отново успяха да съкратят изоставането си. 5 минути преди края Бачев и Виткович излязоха за по 5 лични нарушения, но след отлична игра на Дайшон Найт в края домакините не допуснаха изненада.

Васил Бачев бе най-резултатен за победителите с 19 точки /4 тройки/, Дайшон Найт добави 18, Венелин Христов направи много добър мач с 11 точки, колкото записа и Питър Олисемека. Завърналият се след няколко години в чужбина Иван Лилов бе най-резултатен в първия си мач за Спартак със 17 точки, Николай Маринов добави 12, Цветослав Острев – 10.

Коментарите след мача:

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Трябва да се превърнем в отбор, който да бъде уважаван от всички и да си защитаваме името. Не знам как е изглеждало отстрани, но мачът беше тежък. С включването на Иван Лилов Спартак имаше доста опции в атака, които трябваше да спрем. Променихме защитата и поздравявам момчетата, че се справиха, тъй като не сме играли такава защита. Заслужават само похвали. Доволен съм от играта в отбрана и от това, че контролирахме мача. На моменти позволихме да ни направят бързи атаки, които дойдоха от грешни решения в нападение. Не сме добре физически. Към края на третата и в четвъртата част страдаме в атака и трябва да работим в тази посока.

Васил Бачев, Академик Бултекс 99:

Според мен играем добре като цяло и особено у дома. Спартак не успя да отговори на нашата агресия в началото, но след това показа, че е много добър отбор. Мачът беше труден за нас. Спечелихме, благодарение най-вече на играта ни в защита, тъй като гостите са отбор, който вкарва много, а ние ги ограничихме до 68 точки.

Александър Дяковски, старши треньор на Спартак Плевен:

Изиграхме две коренно различни полувремена. В началото играхме много бавно в нападение, което доведе до ниска резултатност. Няма как да победим с отбелязани 25 точки до почивката. Също така бяхме нервни. През второто полувреме се отпуснахме и вкарахме 43 точки, но беше твърде късно. Със сигурност с включването на Лилов нещата за нас ще стоят по-добре. Но в първия му мач няма как да очакваме да има сработеност между него и съотборниците му. И все пак след почивката беше по-различно и нещата потръгнаха.

Иван Лилов, Спартак Плевен:

Поздравявам отбора на Академик Бултекс 99, който ни победи заслужено. Домакините започнаха много здраво в защита и 26 точки за 20 минути е много малко за тим като нашия. Изненадаха ни със защитата, която бяха подготвили. Опитахме се да се върнем след почивката, но не успяхме. Първенството е доста оспорвано, а отборът на Академик Бултекс 99 с всяка година израства, което е страхотно за Пловдив. Поздравявам ги и да продължават все така.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина