АктуалноГрадътНовини

Капитан Иво Димитров бе отличен с „Почетен знак на град Пловдив“

О.з. капитан доц. Иво Димитров, д.м. получи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ в началото на днешното заседание Общински съвет. То му бе връчено от председателя инж. Александър Държиков, в изпълнение на решение № 120 от 07.04.2022 г. на местния парламент.

Званието е присъдено на доц. Димитров във връзка с дългогодишната подкрепа на организацията на офицерите от запаса на Българската армия, за активно участие в дейността на Съюза на българските парашутисти, за популяризиране на военната история и ролята на българската армия и местните й формирования, за издигане на авторитета на военнослужещите и за лична ангажираност към патриотичното възпитание на младите хора в град Пловдив.

 

Доц. Димитров, за мен е чест да Ви връча това отличие, което удостоверява уважението и признателността на нашите съграждани към Вашите достойни дела. Уверен съм, че това отличие ще Ви даде нови сили да продължите по пътя, който сте избрал, а именно работа в интерес на обществото“, заяви Държиков при връчването на почетното отличие с герба на град Пловдив.

 

 

Изказвам своята благодарност към кмета на град Пловдив и Общински съвет за гласуваното отличие. Аз съм убеден, че пловдивчани обичат своя град и имат желанието да допринесат за неговото развитие. В своя съзнателен живот моят стремеж е бил да бъда полезен и в помощ на обществото. Това ще е и пътят ми занапред“, заяви в своето слово доц. Димитров.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина