АктуалноВластНовиниРазследване

Каназирева за кариерата над Белащица: Концесията изтича след броени дни

„Докато съм областен управител ще направя всичко възможно да бъдат защитени интересите на хората и исканията им да бъдат удовлетворени,“ категорична е тя

Казус с кариерата на „Холсим“ над Белащица няма, коментира областният управител Дани Каназирева по повод решението на Административния съд в Пловдив да обяви за незаконно затварянето на кариерата.

Припомняме, че концесиите на двете кариери бяха спрени в края на февруари м.г. след множество протести на хората от близките населени места.

Сегашното решение на съда ще се обжалва, категорична е Дани Каназирева.

„Каквото и да решат магистратите на горна инстанция, жителите на Белащица, близките села и Пловдив не трябва да имат притеснения, защото концесията изтича след броени дни – на 1 февруари 2021 година. Също така, по закон, спирането не удължава срока на съответния договор и този на разрешението или на концесията,“ заяви тя. 

По думите ѝ няма удължаване на концесионния договор и не трябва да има и за в бъдеще, поради редица причини – наличие на водоизточници, свлачище, сериозни предпоставки за замърсяване на въздуха, опасност за здравето и условията на живот на населението.

В района на кариерата в Белащица има два извора, захранващи селото с питейна вода

„Докато съм областен управител ще направя всичко възможно да бъдат защитени интересите на хората и исканията им да бъдат удовлетворени,“ категорична е Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина