АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеИзбор на редактораКварталиНовини

Какво ново в Капана през пролет 2024?

Източник: Lost in Plovdiv

Като едно от най-притегателните места за забавление в Града под тепетата Капана постоянно променя облика си. В годините постепенно занаятчийските работилнички се смениха с ресторанти, барове и кафенета, а в момента те пък често трансформират концепцията си. Загубваш се из многобройните улички и изведнъж пред теб се появява ново заведение.

Тази година също не е изключение и по време на една от разходките си из квартала се натъкнахме на три интересни местенца, появили се съвсем наскоро

Ето и кои са те:

Maka Ramen

Обичаното ни брънч заведение Multi Culti вече е в историята и сега там очакваме на 14 май да отвори ресторант, обещаващ ни автентичен японски рамен и изкушаващи предложения от азиатското меню.

Раменът е японско ястие с юфка от китайски произход. Състои се от пшенична юфка в китайски стил, сервирана в бульон. Обичайните вкусове са соев сос и мисо, с типични гарнитури, включително нарязано свинско месо, нори, менма и лук. 

Maka Ramen ще предлагат също вариант с пилешко месо, както и опция за вегетарианците. Листата им с ястия включва още няколко подбрани основни блюда, традиционни предястия за Изтока и много интересни десерти с матча и манго мус.

Към момента на излизане на текста вече спокойно може да тествате и да прецените дали ще се превърнат в задължителна спирка за посещение.

Momo Fusion Dumplings

Отново оставаме на азиатска вълна и ви водим виртуално до едно мъничко павилионче в непосредствена близост до Ядрото.  Доскоро тук можеше да пробвате варианти на пържени картофки с топинги, но от края на април предлагат нещо ново и интересно за Града под тепетата.

Момотата са тестени изделия с плънка, които се готвят на пара и се сервират с различни сосове. При тях може да опитате както автентични рецепти, така и авторски фюжън варианти. Избирате измежду опции като спанак с геновезе, пиле къри, телешко болонезе, пилешко с царевица и още най-различни вкусове, а всичко това е перфектен избор за хапване на крак, когато не ви се сяда за дълга вечеря или обяд в ресторант.

SHISHI

Както сами се определят: „SHISHI е резултат от колективния житейски път на добри хора с добро отношение към отглеждането, приготвянето и консумирането на качествена храна. SHISHI е и неизменен спътник за хората, открили нашия оазис за вкусове.“

Вдъхновител на рецептите е шеф Немигенчев, който чупи трендове с творческата си визия към всяко свое ястие.

SHISHI не е обичайният бургер джойнт, нито типичният гурме ресторант. Рецептите им са екзотични, провокативни и завладяващи, както би очаквал от изискан ресторант. В същото време порциите  са щедри и засищащи, както се очаква от всеки себеуважаващ се бургер джойнт.  

Започват с локация в столицата, а от няколко седмици са вече и на улица Христо Дюкмеджиев в Капана, където чуваме страхотни отзиви за храната им.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

  1. Не си идвам често в Пловдив…далечко ми е чак от Калифорния, но като истински филибелия никога не съм напускал родния си град! Много Ви моля, ако знаете поне един единствен ресторант в който имат Майстор готвач, а не някакъв си “шеф”, посочете ми го тук. На български това “шеф” ми звучи отвратително и губя апетит.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина