АктуалноГрадътКриминалеНовини

Как се действа при отказ на полицейска проверка?

Пловдивски полицаи направиха зрелищна демонстрация на Гребната 

Полицаи показаха протокола за действие в ситуация, при която водач отказва да изпълни полицейско разпореждане при рутинна проверка. Зрелищната демонстрация се проведе в двора на сектор „Специализирани полицейски сили“ на Гребната база.

„Показната практическа тренировката е част от обучение на униформените в цялата страна, в рамките на правомощията им при проверка на лица, помещения и автомобили, при личен обиск и задържане на лица“, обясни началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов.

На демонстрациите бе показана ситуация със спиране на МПС за проверка и водач, който се опитва да избяга.

метални шипове на пътя

За целта, колата бе спряна посредством лента с шипове, а шофьорът-беглец бе принуден да спре и арестуван.  Двойката патрулиращи полицаи му поставиха белезници и го отведоха в патрулката.

В рамките на днешните демонстрации бяха разиграни няколко подобни ситуации.

Обучението е организирано на национално ниво от МВР и включва целия личен състав, с полицейски правомощия за действия при извънредни ситуации, допълни Костадинов. Теорията вече е премината.

Предвижда се обучението на всички служители до ниво началник сектор, както и на оперативните работници от Криминална и Икономическа полиция.

Припомняме, че в края на май директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев съобщи, че още 600 служители на Пловдивската полиция се обучават да извършват проверки на пътя, включително за употреба на наркотици и алкохол.

Полицията в Пловдив с 600 новообучени служители на пътя- ВИДЕО

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Репресивен орган! Прекарал съм известно време в медресе в Англия ,там никой никога не те спира за квато и да било проверка. Само у нас ченгетата са ползвани за репресии ,а не за помощ на населението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина