Как изпълнителите на Водния проект рехабилитират тротоар?

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

С кирка, лопата и няколко нови тротоарни плочи

Читател: Извинявайте, ама това в Третия свят го няма, а ние сме страна от Европейския съюз. И правим Воден проект с европейски средства ето по този начин. Срам!

„Фирмата изпълнител оптимизира своите графици и в тази част имаме тяхното уверение, че до края на юли ще бъдат извършени всички мероприятия. Специално за „Марица-север” по линеен график е 30 май. Сега поставят водопровода и канала в този участък и от моста на Герджика нататък ще бъде възстановена настилката и ще бъдат рехабилитирани тротоарите”. Това обеща на 26 април зам.-кметът по строителството Пламен Райчев пред жители на Кършияка в зоната на разорания тогава бул. „Марица-север”.

Към днешна дата на крайбрежната улица още не е положен втория слой асфалт. Но пък стартира така наречената рехабилитация на тротоарите. Свидетели на ремонтните дейности по пешеходните трасета заявяват, че не са очаквали да видят подобно нещо в 21 век, при това при изпълнение на проект за десетки милиони левове.

Какво се случва? От два дни бригада от няколко човека премахва с кирки счупени тротоарни плочи тук-таме по продължението на улицата, за да ги замени с нови. За кръпките са стоварени няколко палета с плочи, а вместо да бъде цялостно ремонтиран тротоарът придобива още по-гротескен вид.

„Ако някои нарича това ремонт или рехабилитация на тротоарна настилка, значи обижда всички жители на този квартал. Това изглежда като току що бомбардирано. Не мога да повярвам на очите си. В съседните улици, където бе полагана същата като на тази нова ВиК комуникация, бяха направени нови тротоари, макар и пропадащи на места. А тук, край реката, си играем на чук и гек с кирка, лопата, малко циментче, пясъче и няколко нови плочи за разкош. Нямам думи. Извинявайте, ама това в Третия свят го няма, а ние сме страна от Европейския съюз. И правим Воден проект с европейски средства ето по този начин. Срам! Всички в квартала очаквахме поне изстрадалите тротоарни настилки да бъдат ремонтирани както трябва, а то какво излезе!”, бесен е наш читател, който визуализира думите си със снимки от така наречения ремонт на тротоара по „Марица-север”.

Споделете ни във:

9 thoughts on “Как изпълнителите на Водния проект рехабилитират тротоар?

 1. Вдясно от моста на В. Априлов разкопаното само го заринаха и така си стои вече близо година.

 2. Като потърпевш от т.нар „воден цикъл“ мога да добавя, че за толкова месеца в нормалните страни мост правят. Това е кражба и безочие.

 3. Време е иситнските хора на Пловдив да вземат съдбините си в свои ръце и да изринат оборската тор, окупирала Гурко 4 ! каза:

  В помашко- селташкия вилает, в който се првърна Пловдив под вещото ръководство на гербосуджиците – калинки и техните здравки – резултатите са меко казано -омазани в кафяво. Този велик град е подложен на невиждани интелектуални репресии и принудително налагане на дебилните упрвленски ( престъпно-бандитски, свързани с огромна корупция) практики, захранвани с огромни суми от данъците и европейските фондове. Дали ще се намери сила и воля това да бъде прекратено ( изчегъртано) ?!

 4. За гражданите Водният проект носи само ядове и пукници,за ръководителите на проекта от Община-Пловдив малко над 905000лв. без ДДС.Е,КАК ДА ИМА ЕФИКАСЕН КОНТРОЛ?Поне паднаха маските-никакви извинения на кмет ,зам.-кмет по строителство ,гл.архитект не оправдават безобразията ,които се свършиха и откровената гавра с хората от „Кършияка“.Е,АЗ СЕ НАДЯВАМ ДА ИМ БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ-дали чрез Кьовеши,дали чрез българската правосъдна система,дали по друг начин.Г-да управляващи-ние няма да забравим,ние няма да простим.

  1. другия път си купете по- високи ботуши, да си газите смело каза:

   Като гледаме как “ хората“ от Кършияка са се загрижили за собственото си добруване…няма голяма надежда – скляпат на парцали и газят кал до колене…спрели бантуси клети.

 5. Този проект е идеален кандидат за Европейската прокуратура на Кьовеши. Европейско финансиране, над 10 мил. евро и схеми. Абсолютни нагляри, колкото повече пари вземат, толкова по-малко правят. ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА!!! Повтарям, ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА. По-иронично име няма как да има тази фирма

 6. Цялата ни държава е такава! Но се „усвояват“ десетки милиони европейски и бюджетни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.