АктуалноЗабавлениеИзпод тепетоНовини

Как да удължим почивката по Коледа и Нова година 2023?

През 2023-а година Бъдни вечер и Коледа се падат в неделя и понеделник. Така официалните почивни дни започват от 24 декември (неделя) и продължават до 27 (сряда), включително. Същото е положението и с новогодишните празници – 31 декември отново е неделя, а първият ден от Новата 2024 г. са пада в понеделник.

Има два варианта да не прекъсвате отдиха и купона, като по-краткия е десетдневен, а оптималния ще ви даде над две седмици празничен отпуск.

Първият подход е да се вземат два дни отпуск за работните 28 (четвъртък) и 29 (петък) декември. Така почивните дни около Бъдни вечер и Коледа се обединяват с тези за Нова година и после се връщате в офиса заредени след 10 дни релакс и време с любимите хора.

Тези 10 дни ще съвпаднат и с коледната ваканция за учениците, която пък се пада от 23 декември до 2 януари, включително.

Ако това ви се струва малко, пуснете си отпуск и за първите 4 работни дни от 2024-а година. Така ще напуснете службата в петък 22-ри декември след обяд и ще се върнете готови за нови подвизи чак на 8 януари.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина