АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градНовиниПод лупа

Изоставеният Пловдив: Отворени шахти в Пешеходния подлез

Дни наред стълбите на подлеза на Малката главна откъм аптека „Марица“ са неизползваеми. Сутрешният трафик по естакадата за изкачване е като на ларгото в слънчев пролетен ден.

Работници, изпратени от общината дойдоха в петък след обяд. Запретнаха ръкави и за няма и час махнаха решетките на шахтите, посипаха пясък, изпушиха по някоя цигара, опънаха заграждения и си тръгнаха малко след 16 часа. Това разказаха хора, работещи в района пред репортера на Под тепето.

Стълбите са неизползваеми става вече 5-ти ден, негодуват хората.

Очевадно е, че можеше металните решетки да бъдат върнати на мястото им и човекопотока да се движи безпрепятствено, след като не са имали намерение да си свършат работата, коментират те.

Администрацията на Пловдив за пореден път показа изумителен тайминг, започвайки мижав ремонт в Деня на майстора, без намерение да го продължи. до кога ще е така?

Припомняме, че в рамките на 3 месеца подземното пешеходно съоръжение за втори път попада в рубриката Изоставеният Пловдив 10: Пешеходци газят обратни води в подлеза на аптека Марица.

След последните наводнения през 2019-та търговците се изнесоха от там и едва миналата пролет Търговията в подлеза на Малката главна започна да се възражда – ГАЛЕРИЯ. Продължават обаче проблемите с отводняването му и смрадта на канализация.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина