Иван Тотев: Когато говорим за 113 млн. може да има още 2-3 такива дебата

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

„ Приятно впечатлен съм от общественото обсъждане, което се проведе миналата вечер”, коментира дебата за тегленето на рекорден дългосрочен общински заем бившият кмет и лидер на ГЕРБ в града Иван Тотев. В интервю за Под тепето той говори за политическата ситуация, краткия живот на 45-ото Народно събрание и предстоящата кампания на ГЕРБ за 46-тия парламент. Спря се обаче и на най-важната за града тема- огромният кредит за реализирането на 11 набелязани от настоящата местна власт проекта.

„ Обикновено сме свикнали, когато има такива обсъждания, да е на лице нещо, което предлага администрацията и отсреща да има много често много кресливи хора и други, нямащи компетенция по това, което се говори, или не искат да имат по-скоро. Спомняме си го с обсъжданията от моите мандати, особено за екологични проекти – хората, които идваха, представители и не на НПО-та, беше някак си съвсем друго от това, което видях в сряда. Това което ми направи впечатление е, че хората бяха подготвени. Това е важното и тази подготовка до голяма степен пролича в това, че бяха пренебрежимо малко изказванията, които по принцип бяха, че не трябва да се тегли дълг. Не, че условията са лоши, въпреки, че ние не видяхме всъщност какви условия изобщо ще има. Изказванията бяха много компетентни, на нивото на информираност , която имаха хората. Имаше и изказвания, на които обективно си личеше, че нямат фактологична подготовка хората, но те и нямат задължения да я имат. Така или иначе трябваше някой от общината да може да отговори”, каза по повод общественото обсъждане Иван Тотев.

По негово мнение темата е толкова важна, че не е лошо да има още такива обсъждания по нея.

„ Хареса ми на мен дебата. Смятам, че когато говорим за 113 млн. може да има още 2-3 такива дебата и те биха обогатили изобщо проекта, за да се конкретизират по принцип въпросите и отговорите им. Първия – дали трябва да има дълг изобщо? Втория, който е най-важният, да се каже кои проекти биха били там? Третият, който всъщност е преди втория – какво искаме да решим като проблеми в града?”, смята бившият кмет на Пловдив.

Очаквайте интервю с Иван Тотев

Споделете ни във:

5 коментара за “Иван Тотев: Когато говорим за 113 млн. може да има още 2-3 такива дебата

 1. Който “съветник” (ОРТАК) си позволи да гласува за даване на некадърната администрация 113 милиона = = = това няма как да остане ТАЙНА дълго време; и когато след тази Национална Катастрофа след избистряне на Политическата и Икономическата мътилка дойде ВИДОВДЕН тогава отговорностите ще бъдат ЛИЧНОСТНИ.

  Тия всичките “проекти” са в досегашния стил ЕДНИ ПАРИ ЗА ЕДНИ ХОРА. Недопечени, недомислени, непрозрачни ДалавероКражби. Бързат в паника, понеже вече му се вижда краят
  = = = КОРАБЪТ ПОТЪВА ПРАВИЛНО, все по-правилно = = =
  та да опитат да им се ОТВОРИ ПАРАШУТЪТ.

  Веднъж подпишем ли Договори, веднъж изтеглим ли Заеми =КРАЙ, точка, да му мислят внучките ни.

  НИКАКВИ БОРЧОВЕ, ТАЯ НЕКАДЪРНА КАЛИНКОВА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ Е ЛЕГИТИМНА.
  НИКАКВИ “ОБЩ. ОБСЪЖДАНИЯ”.
  НИКАКВИ “ОБЩ. ПОРЪЧКИ” ДО ЮЛИ.
  НИКАКВИ МНОГОМИЛИОННИ “ЗАЕМИ” БАКШИШ ЗА ПО-ПЪРВИ ХОРА.
  МУТРИТЕ=ВЪ***

 2. “…огромният кредит за реализирането на 11 набелязани от настоящата местна власт проекта…”
  ВЛАСТ имаше ГЕРБ и Режимът БоБоТРИ, който не стана ЧЕТИРИ. Падна от власт. Сегашните бързат да нахлузят недопечени, недомислени, недоизпипани “Проекти” на Агитки ОРТАЦИ в стил ЕДНИ ПАРИ ЗА ЕДНИ ХОРА понеже …време не остана, мутрите-ВЪН!

  1.Подпишат ли се Договори, Изтеглят ли се Заеми =КРАЙ, Мандалото ПАДНА, връщане няма! Внуците да му мислят!
  2.Най-важното е, че ще може да се разследват някои Тайнства на Администрацията =сегашната, но и ПРЕДИШНАТА.
  3.Добре ще бъде да осигурим НЕОТКЛОНЕНИЕ на някои властелини (без чадъри и с неотворени …парашути) до изясняване от компетентни следователи. (Паспортите засега за …”проверка”?)
  4.До успокояване на сътресенията от Избора 4/4 и до избистряне на политическата и икономическата мътилка да СПРАТ всякакви оперетни “Общ.Обсъждания”, “Общ.Поръчки”, “Продажби” И МНОГОМИЛИОННИ ЗАЕМИ.
  5. ТОЧКА!

  1. Просълзена кака Данка отсреща ми се оплаква колко тежко беше положението на населението преди ПРОЕКТА ЗА КОЛОДРУМА.
   “Нямаше къде да велосипедим и да тренираме за световни, европейски, балкански и междуселски първенства! А сега ето колко живна Градът!
   И ХИПОДРУМ трябва да си изградим -от стъкло и стомана- та да си купим магаренца, мулета и Червени Понита и да си тупуркаме!
   Всяко кметство с “Гребен” КАНАЛ да се канализира – хем междугалактически шампионати, хем жабешки бутчета за Италия, хем расово комаровъдство!”
   Асфалтирането на Хисар Капия и Стария Пловдив от ючбунарскио другар Генерален Директор ГРОЗЕВ става съвсем неотложно. Ще облепим асфалта със самозалепващо фолио “Жълти Павета” както подобава на Столица и ще се отървем от провинциалните КалдаръмКокони.
   Ура!

   1. Окрилящата фразеология на ИМПЕРИАЛиста Тотев за неговите възгледи относно инфраструктура малко се сблъскват с ПРОСТИТЕ ФАКТОВЕ ОКОЛО ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТА.
    Как доразви прекрасната тролейбусна контактна мрежа наследена от комунистическо до крайните квартали, и как заложи релсите на ТРАМВАЯ до Княж… пардон, до МИЧКЮР; как свърза с МЕТРО от Терминала до Империала . . .
    А?
    За решетки (разстрел?) само ТРОЛЕЙБУСИТЕ са му предостатъчни на Маминия “политик”ант и вдъхновен …ИДИОлог на ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.