Иван Петков – Бебето: Декларацията на ГС на БСП е угодническа!

Актуално Гласове Новини Политика

„Норамално е да правят такова нещо, след като всички участваха в манипулацията по отчетно-изборната кампания“

Учредителното събрание за нов Областен съвет на социалистите в Пловдив е насрочено за събота

Иван Петков е наричан от съпартийците Бебето, защото е сред активните млади в левицата на Пловдив от дълги години и бе най-младият им общински съветник в педишния местен парламент. Винаги открито е изказвал мнение по всички щекотливи въпроси в Столетницата. През октомври 2019 влезе в състава на Националния предизборен щаб на партията за предстоящия парламентарен вот. Член е и на Националния съвет на БСП. 

Г-н Петков, как ще коментирате декларацията на Градския съвет на Българската социалистическа партия, с която бе снето доверието от националното ръководство, заради изключването на Георги Гергов?  

Угодническа. За мен е нещо нормално, защото всички те са слугинаж на Георги Гергов. Това са хора, които участваха в цялата манипулация по отчетно-изборната кампания. Нормално е да направят подобно нещо. Очаквах реакцията да бъде по-силна и интелигента, но се оказа твърде, твърде жалка.

Как би изглеждала една интелигентна реакция?

С ясни аргументи и факти, а тук няма такива. Говори се за Гьобелсови похвати, което на мен ми звучи абсурдно. Фашистки личности за мен са съвременните чорбаджии и капиталисти.

Михайл Миков също се изказа в подкрепа на Гергов, като подчерта, че той има влияние в областта. Заяви, че той е удобна мишена и партийните фенове ще бъдат учудени какви хора ще влязат в листите.

За мен Михаил Миков не познава истинската ситуацията в Пловдив и би трябвало да се въздържа от подобни изявления. Истинското влияние на Георги Гергов го видяхме на последните три местни избора. Нека първо да погледне резултатите от тях и тогава да коментира.

Какви хора ще попаднат в листите?

Явно г-н Миков знае кои ще са водачите на листите?! Аз като член на Националния съвет и предизборния щаб не ги знам. Ако за него те трябва да са хора като Георги Гергов и неговите протежета е абсурдно, защото предишните председатели така назначаваха водачите.

Знаем, че до 15 януари трябва да се структурират областните съвети, след като пловдивският беше анулиран, какво се случва сега?

Като член на Национални съвет, по право влизам в новия Областен, но първо той трябва да бъде учреден. Днес получих информация, че в събота ще се проведе учредителното събрание. Тече организацията му.

Форумът ще протече в две части. Първата – онлайн за номинации. Ако 2/3 от представителите решат може да се гласува явно, но има готовност да се пристъпи към таен вот с присъствено гласуване. Втората част ще е самото гласуване. При тайно такова за време от 4 часа, за да няма струпване, всеки един ще отиде до областния клуба, за да гласува от 1 до 17 часа. Става дума за 78 човека, но се очаква много от тях да не го направят.

Очаквайте подробности.

Още по темата:

Официално: Гергов аут от БСП

Гергов срещу Бебето в битката за градския лидер на БСП

Градското ръководство на БСП води капсулирана политика, без да допуска различно мислене

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.