Индийска компания иска да инвестира в център за съхранение на данни в Пловдив

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Водеща индийска високотехнологична компания изрази инвестиционен интерес за изграждане на център за съхранение на данни в Пловдив. Това стана ясно от среща на заместник-кмета  Стефан Стоянов с представители на „Пловдив тек парк“ и компанията Вю Нау (VueNow), сред които и главният изпълнителен директор г-н Синг.

„Пловдив е един от най- бързоразвиващите се в икономическо отношение градове в региона на Югоизточна Европа. Тук оперират стотици международни компании, основно в машиностроенето и автомобилната индустрия“, заяви Стефан Стоянов, като подчерта, че регионът продължава да е лидер в привличането на хора – в това число чужденци, които вече достигат 20 000 души.

Сред акцентите в разговора бе планът на компанията за пълна въглеродната неутралност, който се вписва в цялостната политика на Европейския съюз за опазването на околната среда, и планираното подписване на меморандум за сътрудничество с „Пловдив тек парк“.

Мрежата от центрове за съхранение на данни на компанията надвишава 600, като сегашните намерения предвиждат навлизане в Европа през Пловдив, където са предвидени срещи с представители на местните индустриални зони.

Споделете ни във:

1 thought on “Индийска компания иска да инвестира в център за съхранение на данни в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.