АктуалноНовиниРазследване

Има съдебен спор относно продажбата на токоизправителната станция на „Отец Паисий”

Въпреки, че е в несъстоятелност, дружеството „Градски транспорт” обжалва сделката с имота, придобит от дружеството „Джи Ес Резидънс” ЕООД

Сделката е на стойност почти 1,3 милиона лева

Почти 1,3 милиона е крайната продажна цена на токоизправителната станция на улица „Отец Паисий”, известна като сърцето на тролейбусния транспорт в Пловдив. Сградата, построена през 1957г., има важна архитектурна и историческа стойност, въпреки че не е защитена от НИНКН.

Синдикът на дружеството в несъстоятелност „Градски транспорт” Николай Митов е се е освободил от имота след публична продан, като след първоначално обявената цена от 591 хиляди лева сделката достига до малко над 1,3 милиона лева. Процедурата се печели от дружеството „Джи Ес Резидънс” ЕООД, представлявано от Видка Козлоджова, преди около месец. Във фирмата участие има дружеството “ ЕС ПРОПЪРТИ“, еднолична собственост на бизнесмена от Раковски Георги Самуилов с капитал от 1000 лв.

Целият имот е 472 кв.м. С продажбата му, по наша информация, са минали и сделките за още два ТИС-а в града.

Опитахме се да открием изпълнителният директор на дружеството в несъстоятелност „Градски транспорт” Ангел Батаклиев, но това бе безуспешно- той не отговаря на телефона си. По наша информация, въпреки извънредната ситуация на дружеството, то обжалва продажбата на тези активи пред Окръжен съд основно заради спецификите и стойността на оборудването в ТИС-овете. Произнасяне на Темида на този етап няма, но пък дейностите в емблематичната сграда на „Отец Паисий” си вървят. В имота вече се работи, като най-вероятно се демонтира апаратурата, захранвала тролеите с електричество.

Очаквайте подробности!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

 1. Метрото е София също има привлекателни елементи (освен ЖИЦИ!) обаче там ще пипаме по-полечка: първо спираме трамваите и разпродаваме за СКРАП релсичките.
  Кис-кис!
  БУДАЛИ, майничките . . .

 2. АРТАДЖИИ, ПРАВЕТЕ ПРОТЕСТИ!
  СТИГА СТЕ ДРАСКЛИ И СКИМТЯЛИ. ТОВА НЕ ПОМАГА. КОМУНИСТИЧЕСКАТА СГАН ЩЕ УНИЩОЖИ ВСИЧКО ОСТАНЛО ОТ ПО-ДОБРИТЕ ВРЕМЕНА,КОИТО СА БИЛИ ПО НАШИТЕ ШИРИНИ.

 3. В Пловдив има изградена една от най модерните тролейбусни мрежи! По нея могат да работят над 150 тролейбуса и да обслужват 50 процента от линиите! Още през 2012 год. след като Тотев умишлено спря дейноста стана ястно, че се цели разграбването на имотите му, което разбирам че вече е факт! Тук задалжително трябва да се намеси прокуратурата и да спре това разграбване!

  1. Далаверата на маминия инДжинеринг ИМПЕРИАЛиста с Ортаците му АВТОБУСаджии (а и с АСФАЛТаджиите!) ограбва Града от ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТ – вместо да забрани бръмчащите таратайки-щъркели; а да го доразвива === с трамвай, с Метро от Терминала до ИМПЕРИАЛа.
   Пловдив под ГЕРБ се развива обратно, НАЗАД от постиженията от комунистическо

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина