АктуалноГрадътЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Има начин!

Ето как една малка община може да реши въпроса с тестуването на гражданите и да бъде пример за големите администрации

Явно не е толкова сложно, а е въпрос на желание. Именно това доказва тази снимка.

На нея е видно как една малка община, която в сградата на Голямата община Пловдив наричат “селска”, може да предложи на гражданите си решение за бързи тестове в условията на пандемия.

 

Това е подвижна лаборатория за бързи тестове, която е позиционирана на ул. “Софроний Врачански” пред административната сграда на Община Родопи.

Съоръжението е поставено с решение на местния парламент. Община Родопи плаща наем от малко над 3000 лева месечно на лабораторията, уточниха за Под тепето от кметството, след наше запитване. Таксата за пробовземането е 10 лева, които също отиват за медицинската лаборатория.

Пунктът за тестуване на Covid-19 ще стои там 3 месеца, разбра репортерът ни. От услугата  могат да се възползват всички желаещи, не само жителите и служителите на Община  “Родопи”.

Голямата Община Пловдив не направи нищо по въпроса, въпреки многократното настояване на граждани и желанието на бизнеса, да има такъв пункт в централната градска част. Време е да вземе пример от “селската” управа!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

    1. Ааааа, може, може…. Десетки са и всички ги знаем….Модър-Царевец, Пътят на линейките, Голямоконарско шосе, булевард Северен, пробива до Водната палата…. Димитър Талев… Околовръстно на Тракия…. Булевард Южен…. И така нататъче… Ама си траем…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина