АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Илиян Филипов към Йордан Иванов: Ще се видим в съда

Предприемачът Илиян Филипов обяви, че ще съди общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов заради негово изказване на днешната сесия. Причината за реакцията на собственика на ПИМК е коментар на старейшината по време на дебата по предложение за замяна на имот с площ от 390 кв. м. на управляваната от Филипов фирма „Ей Ди Макс строй” за улична регулация на бул. „Дунав” срещу 150кв. м. общинска собственост от имот, който е в съсобственост с компанията. Срещу тази замяна в пленарната зала се изказаха единствено съветниците от групата на Демократична България, а в последствие само те гласуваха против, при 40 гласа „За”.

„Запознавайки се с документите установихме, че съсобственик с Община Пловдив е дружество от групата на ПИМК. Казвам го, защото само това само по себе си повдига известни съмнения”, коментира на микрофон Веселина Александрова. Колегата й Йордан Иванов взе думата, за да допълни колежката си и използва „приближена до вас фирма”, за да припомни на кмета Здравко Димитров за спряната процедура по директно възлагане на почистването на коритото на Марица, за която бе поканен консорциум с участието на ПИМК в него.

„ За първи път присъствам на общинска сесия и съм разочарован от това, което виждам в залата. Тази партия „Да, България” явно е в общинския съвет само да спира и да провокира работата на Община Пловдив. Един от общинските съветници си позволи да спомене името на фирмата ми „ПИМК”, която няма нищо общо с никакви имотни сделки с Община Пловдив. Дори заяви, че съм бил приближена фирма до кмета, заради което ще се видим в съда”, коментира след дебата в пленарната зала пред журналисти Илиян Филипов. „ След като си позволиха пред 50 човека общински съветници и пред медиите да кажат името на фирма „ПИМК”, която няма нищо общо с тази сделка, ще се видим в съда”, допълни бизнесменът.

Той се спря и на предложението на Веселина Александрова общината за запази собствеността си в парцела, за който има инвестиционни намерения, за да придобие имот от това, което ще се построи върху него, а да придобие улицата чрез отчуждителна процедура.

„В това няма никаква икономическа логика. Ако общината трябва да плати 80 хиляди лева за моята част от земята, която предлагам за инфраструктура и в същото време вземе 25 процента обезщетение от 150-те квадрата, които има в имота, в който ще се инвестира, тя ще вземе 40 квадрата застроена площ. Ако ги умножите по 600 евро ще получите 24 хиляди евро. Излиза, че е по-добре да плати 80 хиляди лева, за да вземе после 24 хиляди евро. Нещо не разбирам логиката. При такава сделка общината е вътре. За мен е по-добре, аз ще спечеля. Да направят такава сделка ако искат, няма проблем”, заяви Илиян Филипов.

„Наистина съм разочарован и не мога да разбера едно- как, когато нещо ти даваш на общината, те намират начин да излязат и да кажат, че не било за обществото. Ние даваме. Ако не го дадем, общината ще трябва да го плати. С на кого парите? На всички. Как намериха мотив, че не били съгласни с това. Това е една група, която изцяло провокира работата на Общинския съвет”, каза още предприемачът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. По груби сметки тези 40кв.м за 24 хил евро, станаха 562.5кв.м, като ги умножим по 600 евро както казва Филипов излизат 337 500 хил.евро или 661 149хил лева. Май разликата е огромна 🙂
    Така че става ли въпрос за пари няма добри намерения!

  2. РЗП-на този терен е огромно и общинския съветник който е против е много прав. Там ще се строят сгради с много голямо височина, или 150 кв.м по 15 етажа е 2250 кв . м.РЗП

  3. Разсъждения – за 150 кв.м. терен – 40 кв.м. по 600 евро = 24 000 евро! Обезщетението е от 25% е от РЗП-то, не от терена! Това да не е сметка за нафта на тир. А глупостите, които говори за Колежа, мале, мале! Кисьов и той се обяснява там – то излезе че всичките тия “бизнесмени” милите, заменят кон за кокошка от добро сърце и грижа за града! Има нужда от проветряване тоя град!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина