Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“, размествания и в „Зелено движение“ и ДСБ

Актуално Гласове Избори 2021 Новини
Демократична България

Той пое отговорност за лошия резултат на обединението „Демократична България“

Размествания се очакват и в другите две партии в обединението – „Зелено движение“ и ДСБ

Христо Иванов подаде оставка днес като председател на „Да, България“. Това е станало след Изпълнителен съвет на организацията, заради лошия резултат на проведените вчера избори. Иванов обяви публично решението си с лайв във фейсбук.

Причините за ниския резултат от изборите са много, но трябва да се носи и отговорност, каза Иванов. Резултатът е удар по способността на Демократична България да изпълнява мисиите и каузите, с които се е натоварила. Подкрепата, получена от избирателите е сериозен знак от привържениците на обединението и форма на оттегляне на доверието от тях, каза още Иванов.

Христо Иванов добави, че оставки са подали и колегите от Изпълнителния съвет на „Да, България“. Той се състои от общо 16 души, сред които е и общинският съветник от Пловдив Веселина Александрова.

Предстои да се реши какви ще са бъдещите действия в „Да, България“ по отношение на ръководството, като вероятно ще се проведе Национален съвет, на който да се реши какво ще е бъдещето на партията, под какъв формат и какви цели ще си постави.

Иванов добави, че това няма да промени поведението на Демократична България в парламента, които ще продължат да са активни и да отстояват каузите си в предстоящото Народно събрание. Той благодари и на лидерите на другите две партии в обединението – Атанас Атанасов от ДСБ и Владислав Панев и Борислав Сандов от Зелено движение.

Очаква се сериозни размествания да има в ръководството и на партньорите на „Да, България“. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че поема лична отговорност за слабия резултат на изборите. Той добави, че предстои свикване на Национално събрание на ДСБ за избиране на председател и на национално ръководство. Това обаче става поради изтичане на мандата, а не поради подадени оставки.

По информация на „Под тепето“ оставки са подали и Изпълнителният съвет на „Зелено движение“, третата партия в обединението „Демократична България“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.