„Гьонсуратлъкът има своите граници и Здравко Димитров ги прекрачи”

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Проблемът бе заметен зад килима, но продължава да мирише, коментират назначаването и освобождаването на нов уредник на Античния театър общински съветници от Демократична България

Искат оставката на Богомил Грозев

Неизвестен диджей няма да е уредник на Античния театър само благодарение поредицата публикации на Под тепето след назначението на лицето Григор Чолаков на поста. Кметът Здравко Димитров днес проведе среща с директора на Старинен Пловдив Богомил Грозев, разбрахме от общинската пресслужба, и някак го е придумал да освободи току що наетия „специалист” по управление на културно-исторически забележителности като Античния. Това се случи след като през целия ден Грозев даваше изявление по другите местни медии на какъв ценен кадър се е спрял и как Dj Funky е завършил с отличие Библиотекарския институт. Неприятния вкус от цялата история обаче остава… и ще седи дълго.

Ето какво коментираха представителите на опозицията от Демократична България в местния парламент Йордан Иванов и Веселина Александрова.

„На първо място това бе обида към пловдивската културна общност. Страхувам се, че трябва да припомня и на Здравко Димитров, и на Богомил Грозев, че Пловдив е средище на свободни хора. Пловдив е домът на Йоан Левиев, Георги Божилов-слона и Начо Културата. И нито партийно инсталираният софиянец без конкурс като директор на Стария град Богомил Грозев, нито негово протеже DJ за шеф на Античния театър могат да затрият това минало. Не могат да го затрият, но могат да ни накарат дружно да се срамуваме. И от кмета. И от директора на “Старинен Пловдив”. И кратко просъществувалия шеф – DJ на Античния театър. Това бе срамна страница от културната история на Пловдив. Това назначение бе обида към всеки един пловдивчанин. Напускането на DJ-я не е решение на проблема. Призовавам за оставката и на Богомил Грозев и провеждането на прозрачен конкурс за директор на “Старинен Пловдив”. Призовавам и кметът на Пловдив да се извини. Гьонсуратлъкът има своите граници и Здравко Димитров ги прекрачи”, коментира Йордан Иванов.

„Кратко назначен и скоростно разжалван нов „уредник“ на Античния театър e прекият резултат от вече трайната политика на кмета Здравко Димитров за заобикаляне на закона. „Каквото си посееш, това ще жънеш“. Проблемът бе заметен зад килима, но продължава да понамирисва. Директорът на Старинен Пловдив – Богомил Грозев, е пряко посочен и назначен от кмета, без да е минал през конкурс и без да има образованието за длъжността. Не е представил и защитил нито визия, нито детайлна стратегия как ще развива и управлява Старинен Пловдив. Ето защо какъвто и човек да назначи на която и да е позиция, той не може да бъде засечен в противоречие с визията за бъдещето на резервата, просто защото такава няма. Проблемът си остава изначалното противоречие със закона при назначаването на Богомил Грозев за директор. А от това заобикаляне на закона последствията ще са тъжни за тази пловдивска ценност. Кметът Димитров следва да си посипе главата с пепел, да обяви конкурс за длъжността директор на Старинен Пловдив възможно най-скоро и да прекрати това безумие”, подчертава Веселина Александрова от Демократична България.

Споделете ни във:

37 коментара за “„Гьонсуратлъкът има своите граници и Здравко Димитров ги прекрачи”

 1. Ат.К. = НАЧО ДИКТАТУРАТА ЛИ НАПОМНЯШ?
  > Казва истината!!!
  Точно така беше с Н. Културата. Но бяха други времена, Комунизъм сиреч и всичко се вършеше под тезгяха.
  А вие от Под Тепето хубаво, а ма чак пак такава заслуга не си приписвайте- и без вас, беше вече експлоадирал Фейсбук с реакции на пловдивчани срещу Фънки Еди Кой си. Така че за тоя кретен беше ясно, че няма да встъпи никога поста си, твърде директно пред очите на всички се случиха нещата, той нямаше шанс. Както и З. Димитров няма шанс да е кмет втори път.
  Ако искате, Под Тепето, айде, действайте по-скоро в тази посока, да го махаме и него. Ако това успеете, е тогава , ще ви свалим шапка.

  1. Затрудняваме се да ги броим чак дотолкова много ШАМАРИТЕ от гражданството – с имена и адреси!- към баскетБОЛНИЯ мозъклия и към неговия послушник / подг7зник с лебедовата шия П. П. П.
   = 650! =
   (намирисва ли на ОСТАВКА / не само Грозева? ГьонСУРАТ №1/ №2?)

  2. За ЗДК Атанас Кръстев, Заслужил Деятел на Културата, ЗКПЧ от БКП във войската преди много години, май в края на века, се появи подробно сведение първа ръка от очевидец -служител в Управлението и кореняк от Стария Пловдив- Мая В. в разрез с полит-коректната митология за “Начо културата”.

   Оттогава онзи “Сайт” (легендостроителство) на два пъти промени изцяло оформлението си, Архив и Търсачка бяха затрити, но информацията изтървана в облаците остана запазена / разпространена другаде:

   https://podtepeto.com/aktualno/kusthite-v-starinen-plovdiv-propuskani-ot-turistite-video/

 2. 524 днес: http://www.peticiq.com/signatures/bogomil-grozev-ostavka/ с Имената си и с ЕМейлите, стеснително . . .

  Като как си представя Зико, че след като ни разиграе едно оперетно “конкурсче” с неговите ПОСЛУШНИЦИ / подгъзници като П. П. Лебедовата Шия за “узаконяване” на Вноса от Коньовица = та оттогава Грозев щял да заработи спокойно и плодотворно в Града /коли /беси? Назначавайки ДиДжейове и блондинки? С 88 глави Щат плюс ИМОТИ?

  =РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА=

  =НЕ, НЕ, НЕ! 524 ПЪТИ.

  Първо =УВОЛНЕНИЕ= пък за конкурс ще се лъжем ПОСЛЕ.

  1. ПЪРВО ОСТАВКА / освобождаване / заслужен “отдих” на отрудения гостенин, а пък за “конкурс” ще се лъжем с кмета както цяла година досега вПОСЛЕдствие – казаха вече 555 граждани.

   1. 666 подписани шамари за кмета!

    Да се разследват от администрацията и да се РАЗСТРЕЛЯТ ПРЕДИ 4/4!

    ДОЛО НАРОДНИО ВРАГ!

 3. Да припомним, че преди Грозев, беше една дебеловрата мутричка Йордан Илиев. Същия в младостта си охраняваше кръчми и бардаци, преди да стане културтрегер.

  1. Прав си майна, ама такова е “се’ла’ви”то през Режима БоБоТРИ, имаме си предостатъчно МУТРИ из НашеСело, айде нЕма нужда СелСъвето да ни ги импортирВа ючбунарските, не ли?

   Не допускайте изтичане на МОЗЪЦИ от Коньовица, и на П.К.П. от Кърджали Към Народното Събрание, не бива така!

 4. Всъщност и Атанас Кръстев не е бил от Пловдив. Според мен най-притеснително е лайкчето на г-н Грозев под снимката на Чолаков с лепнатата на челото му банкнота…
  Казва всичко.

  1. Начо Диктатурата (на Пролетариата, “културата” подигравателно) беше станимаклия като се уволни от войската ЗКПЧ.

   Презиран от кореняците, той ги ненавиждаше и ги изселваше с комунистическа методичност за да им “обобществи” ИМОТИТЕ (които сега СелСъветът се чуди как да коландри и на #КОЙ по-наш Другар да ги хариже за жълти стотинки = Гергов?).

   Така обезлюденото Трихълмие от животрептящ урбан организъм с бебета и бабета стана черупка заселена с чиновници заплатаджии на синекура, нехаещи а и неумеещи да поддържат сградите.

   (Впрочем ЧЕРВЕНОТО МУЛЕ си беше частна къща, от която Начо ИЗСЕЛИ ХАЗЯИТЕ СИ, после от другарския ЖилФонд НА ДЪРЖАВНА ЦЕНА цуна стаите си, а впоследствие и цялата сграда бидейки единствен обитател – заедно с двора, тупика и …половината Небет Тепе практически.

   Такъв MODUS OPERANDI прилага към Града гастрольорът, милият. А че му издигаме беломраморен Паметник набучващ на копието Народния Враг =това си е наша добре известна особеност, стринке!)

   1. Права е г-цата от Североизтока, че ГРОЗЕН щом харесва освиненото с банкнотата то може би вкусът му ще да е …простоват, да не кажем ПРОСТАШКИ.

    Откъдето следват редица изводи доколко може да управлява някоя кооперация ТПК за марципани, пицерия / дюнер кебаб или…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.