АктуалноВластГласовеМненияНовини

Гълъбово смърди от камари с отпадъци – СНИМКИ

Боклукът не е вдиган 10 дни, положението е катастрофално, оплакват се жителите 

Община Куклен от години неглижира проблема, смятат хората там 

И без това малобройните контейнери за отпадък в родопското село Гълъбово преливат, сигнализират жителите му в редакцията на Под тепето.

Припомняме, че преди време гълъбовци ни потърсиха с друг проблем, за който не срещаха разбиране от Община Куклен – Ходене по мъките с ремонтиран път в Гълъбово.

Още тогава те апелираха да бъде извозван отпадъкът от селото по-често.

„От много време се борим с проблема с отпадъците на с. Гълъбово. От 19.08. в селото не е извършвано сметосъбиране. Положението е катастрофално! При над 30 градуса разложените отпадъци се разнасят по улиците на селото. Вонята е непоносима!“

Това споделя д-р Мая Минева. Тя и съгражданите ѝ ни изпратиха галерия от снимки със смърдящите и преливащи контейнери.

Жителите на село Гълъбово, което се намира в Община Куклен, чийто кмет над 7 години е Мария Белчева, подчертават, че преди повече от 4 години започват да подават сигнали към кметицата за проблема с преливащите кофи за смет, а реакция няма. Следват сигнали към Областната администрация, РЗИ, МОСВ, омбудсмана …
Въпреки всички техни усилия Гълъбово и днес смърди. Когато кошовете преливат, ситуацията предполага към разнасяне на болести и зарази.

Хората смятат, че не искат много. Те настояват за две неща – да се увеличи броят на посещенията на сметосъбиращия общински камион и респективно броят на контейнерите за битов отпадък.

Питат докога трябва да търпят това и се надяват  проблемът да бъде решен преди следващите местни избори, за да не слушат отново напразни обещания.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

 1. Куклен защо въобще е община?
  Родопи защо въобще е община?
  Марица защо въобще е община?
  Стамболийски защо въобще е община?

  Все въпроси без логичен отговор…

  Да влезе Белащица в Пловдив, че да даде тласък на другите, защото тази пародия с разпарчетосаните населени места продължава прекалено дълго

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина