Градският съвет на БСП: Оставка на Нинова и незабавен Конгрес

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Градският съвет на БСП – Пловдив, иска оставката на Нинова и свикването на незабавен Конгрес. Това реши пленумът на социалисти на свое заседание снощи, съобщиха от пресцентъра на социалистите в Пловдив.

Решението бе прието единодушно след анализ на резултатите от изборите на 11 юли. Такива бяха направени миналата седмица и на районните съвети. Общият извод е, че БСП трябва да възстанови социалистическите си устои, за да спре негативната тенденция на политическо заличаване. Позорните резултати от последните два парламентарни избора доказаха категорично, че наложеният модел, политика и линия на Нинова водят партията към ликвидация, заявяват от Градския съвет на партията.

В специална позиция до Националния съвет пловдивските социалисти посочват конкретните мотиви на искането за оставка и заседание на Конгреса. В нея се казва още, че БСП се нуждае от промяна, за да гарантира промяната в България. „Само висшият партиен орган – Конгресът, може да бъде гарант за това“, се посочва в позицията. Документът припомня, че за пловдивските социалисти изборните резултатите са логични, предвид всички действия на националното ръководство. „Нинова разруши културните начала в партията, потъпка уставните норми и опитa да подмени легитимни органи“, се казва още в позицията. В тази връзка се заявява, че „процесът на договаряне на правителство и държавническата роля на председателката в него е откровен шантаж, последно убежище на един провален лидер“.

Оставката на председателя на БСП е тема от всички районни заседания, като в район Централен, район Северен, район Източен, район Южен и район Тракия се подчертава, че е актуален и неизбежен въпрос за решаване.

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Градският съвет на БСП: Оставка на Нинова и незабавен Конгрес

  1. Лъжа е , че на районен съвет в Източен е гласувано за оставката на Нинова !

  2. Назначените в РС на БСП и ГСна БСП
    Малки Герговчета все още „мърдат“ и имитират политическа активност!
    Жалко за тях. Все млади хора са и след предстоящия в Партията пълен цикъл избори, ще се разделим с тях!

  3. Трябваше с гласуването за председател на партията, да се гласува и за градски съвет, за да може всички членове да гласуват. Тогава май нямаше никой от този градски съвет да е в него, като това не означава, че Нинова е супер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.