Градски съвет на БСП – Пловдив е с прекратени функции от 9 април

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Във връзка с протеклите събития в градската организация на БСП – Пловдив, работната група, назначена с решение на Националния съвет на партията, разясни моментната ситуация в пловдивската структура. С решения на Националния съвет на БСП са прекратени правомощията на всички органи на партията в Пловдив. Както е констатирано от Общопартийната контролна комисия, при първото решение №83 от 09.04.2022 г. партийните органи не могат да взимат решения. Това се казва в съобщение до медиите, изпратено от името на народният представител Иван Петков.

Ето още какво гласи то:

В момента решенията на НС на БСП не могат да бъдат изпълнявани поради своеволия на бившите ръководни фигури на структурата в Пловдив. Многократно са били изпратени покани да се освободят помещенията на червената централа в града и да вземат личните си вещи, на което те опонират с решение на ГС на БСП – Пловдив.

Членовете на работната група изясняват, че от 09 април 2022 г. органът Градски съвет на БСП – Пловдив е с прекратени функции, насрочената за тази неделя „Конференция“ е нелегитимна и не може да бъде проведена. Тези действия са още едно доказателство за своеволията на група хора, чиято единствена цел е ликвидиране на партийната организация в Пловдив.

Заплахите, че е сезирана Районната прокуратура и Комисията за защита на личните данни, са неоснователни, без никаква тежест и ще бъдат отхвърлени от съответните органи.

С решенията на НС на БСП е назначена Работна група, която в момента ръководи дейността на градската партийна организация в Пловдив. Само двама човека са оторизирани да представляват местната структура пред съответните органи – доц. д-р Георги Йорданов и инж. Калин Милчев.

Работата с районните клубове и партийните членове на социалистическата партия ще бъде възстановена до дни, както и ще се следи за стриктно изпълнение на решенията, взети от Националния съвет, подчертаха членовете на работната група.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Градски съвет на БСП – Пловдив е с прекратени функции от 9 април

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.