АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Голяма част от ДПС- Пловдив застана зад Доган

Голяма част от активните членове и симпатизанти, както и учредители на Движението за права и свободи от Пловдив, застанаха с отворено писмо до Ахмед Доган зад почетния председател на партията. Пред него, във второто отворено писмо, те поискаха оставката на местния лидер и общински съветник Али Байрам, заради „системно нарушаване на устава и уронване на престижа на ДПС“. Според тях, решенията в местната структура на движението се взимат еднолично от Байрам или от много тесен кръг от хора, а в последните няколко дни ДПС Пловдив и организацията в областта се свърза с „множество манипулации и действия, които са срещу избирателите”. Подписалите се в отвореното писмо до Доган са категорични, че Байрам трябва да понесе отговорност и да подаде своята оставка и заради това, че ДПС няма депутатски мандат от Пловдив, въпреки че движението е втора политическа сила при резултатите от последните парламентарни избори.

Писмата са подписани от десетки членове и редови симпатизанти, зам.-председател на местната структура и общински съветник, неформални лидери в Столипиново и другите смесени квартали под тепетата. Това се случи вчера на извънредна среща на Стария пазар на улица „Елба”, в центъра на Столипиново, повокирана от сътресенията в партията.

„Изразяваме нашата категорична позиция, че Вие сте единствен и естествен лидер на нашето Движение за права и свободи. През последните 35 години Вие олицетворявате думите и делата за „единство”, „заедност” и „сигурност”. Ние сме твърдо против всякакви опити за разкол и разединение в нашите структури”, обръщат се към Ахмед Доган с отвореното си писмо депесарите. Те подчертават още, че се обединяват единствено около почетния председател и застават плътно зад неговите позиции и решения.

На сбирката се обсъди още, че ДПС- Пловдив има дълбоко уважение към движението Джевдет Чакъров като дългогодишен народен представител и уважават решението, че има двама съпредседатели с правни функции.  Участниците в срещата се обединиха зад позицията, че не са против никого, настояват за обединение, но и са категорично против еднолично взети решения и всякакъв вид манипулации.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина