АктуалноГрадътМненияНовини

Георги Георгиев с готов законопроект за безопасността по градските улици

„Хората искат политици, които не ги занимават с техните си политически проблеми, а такива, които търсят и намират решения на проблемите на гражданите. Другото е една система, която функционира сама за себе си и няма връзка със суверена, който я е избрал”. Това коментира пред камерата на Под тепето кандидатът за народен представител в листата на ГЕРБ за Пловдив Георги Георгиев.

Той е трети в списъка с имената, които партията предлага за поредния извънреден парламентарен вот, като е и една от големите изненади в него заради това, че е трайно свързан със София. Има голяма юридическа кантора там, преподава в Софийския университет и е бивш председател на столичния общински съвет. Подчертава обаче, че връзката му с Пловдив не е просто през листата на ГЕРБ, а е много лична.   

„ Не е толкова сложен преходът от София в Пловдив, тъй като те имат общи проблеми. Най-очевидният е околовръстното. И в Пловдив, и в София, ситуацията е сходна- изграждането на околовръстните шосета замръзнаха преди три години. Много хора питат защо общината не продължава с околовръстния път, а всъщност и в двата града държавата е тази, която изгражда тези обекти от национално значение. Работата на общината е да ръчка държавата да си свърши работата, така че това е основен ангажимент, който поемаме след 9 юни- да лобираме за важните проекти за Пловдив като този”, заяви Георги Георгиев.

Друг голям проблем, който е във фокуса на Георгиев, са пътно транспортните- произшествия. Той се е занимавал дълго с темата и през Сдружението на общините. „Безопасността на пътя в градовете е огромен проблем, за който говорим след всеки един тежък инцидент, като този на бул. „Руски”. С моя екип подготвих законопроект, с който предвиждаме много по-сериозни правомощия на общините по отношение на контрола на пътя. И възможност 70 %от глобите, които се събират за тежки нарушения, да се връщат в общините, за да могат те да инвестират в нови обезопасителни мерки, камери, пешеходни пътеки, осветяване на улици и булеварди, камери. Време е държавата да си време в ролята. Много преди предизборната кампания написахме законопроекта, който дава право на общините да вържат камерите си към КАТ, а от КАТ да глобява, запазвайки си всички правомощия. Да, важни са другите битки за икономическо развитие и образование, но ако не гарантираме базисното човешко право на живот и безопасност, всичко друго е безсмислено. И това е задача много по-голяма от нас самите, от партийните противоречия. Затова се надявам този законопроект, който на първо четене бе одобрен от транспортната комисия, да бъде приет. Това е моя лична задача, много важна, и тя помага на гражданите в големите градове ако успеем да доведем тази битка до край.  Само това да свършим- прогресът ще е голям”, убеден е Георги Георгиев.

Той посочи, че Хуманитарната гимназия е един от най-важните проекти, защото който пести от образование, после ще има много по-големи харчове за всичко останало. Като университетски преподавател юристът смята, че инфраструктурата в образователната сфера е изключително важна- учащите се в 21 век деца трябва да имат модерни кабинети.

„12 са народните представители от Пловдив. Това, което аз предлагам и очаквам от всеки един от останалите кандидати, е да поемем ангажимент сега, без значение от изборните резултати, 12-те депутати да имаме за задача да осигурим 12 милиона лева , колкото са необходими за всички останали дейности по довършване на обновяването, реконструкцията и реставрацията на Хуманитарната гимназия. Грехота е такова културно-историческо наследство, наред с това и образователен център за 2 хиляди деца, да не получи достойното отношение от държавата и държавния бюджет. Това на пловдивчани им се полага по право и не е просия от държавата, тъй като приносът на града за държавния бюджет е огромен, а нито стотинка от него не се връща обратно в града”, подчерта кандидатът за народен представител от ГЕРБ.

„ Ние си даваме сметката, че сме най-опитните, най-мотивираните, научили сме грешките от миналото, взели сме си поука. Хората не искат да слушат вече за политика, затова ние говорим за работа, за конкретика, зад която, разбира се, седи политика и политици, но в крайна сметка това ни е работата. Истината е, че политиците са традиционно длъжници на хората”, каза още Георги Георгиев.

Вижте и чуйте всички приоритети на кандидата за народен представител от ГЕРБ във видеото:  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина