Ген. Мутафчийски отрече, че магазините по Главната в Пловдив могат да работят

Актуално Гласове Градът Новини
ВМА БРИФИНГ

На журналистически въпрос „Кога ще паднат ограничителните мерки“, той отговори „Когато нямаме епидемия“

Обявлението на областният управител Дани Каназирева от тази сутрин, че магазините на Главната улица в Пловдив може да работят бе отречено по време на редовния брифинг в 17 часа на Националния кризисен щаб.

Областният управител: Магазините по Главната могат да работят, без Халите

Има си заповед на министъра, в която е изрично указано кои търговски обекти могат да работят, напомни шефът на щаба ген. Мутафчийски.

Това са: хранителни магазини, аптеки, дрогерии, банкови и застрахователни институции, офисите за плащане на сметки, както и салоните на колекторските фирми, изреди той.

„Всички други обекти не могат да работят“, подчерта генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийки.

На журналистически въпрос „Кога ще паднат ограничителните мерки“, той отговори „Когато нямаме епидемия“.

По-рано днес кметът Здравко Димитров определи отварянето на магазините по Главната като „нерзумно“. Преди него пък областният управител заяви, че те могат да работят, като поясни, че решението й е съгласувано с директора на полицията. Нещо, което той отрече.

„Знаете, че Главната е любимо място за разходка и пазаруване и това неминуемо ще доведе до струпването на стотици хора, което противоречи на препоръките на Националния оперативен щаб.“

Споделете ни във:

9 thoughts on “Ген. Мутафчийски отрече, че магазините по Главната в Пловдив могат да работят

  1. Каназирева защитава интересите единствено на фирмата на съпруга си. Кафе автомати… Вендинг… 😉

  2. Това си е направо престъпление!Срамота-областен управител,шеф на щаб,а да не знае предписанията!ППП

  3. Г-ЖА КАНАЗИРЕВА НЯМА ПРАВОМОЩИЯТА ДА ИЗДАВА ТАКАВА ЗАПОВЕД. ТЕЗИ ПРАВОМОЩИЯ ПРИНАДЛЕЖАТ ЕДИНСТВЕНО НА КМЕТА.ПАК СЕ Е ВЖИВЯЛА НА ВТОРИ КМЕТ. ТОЛКОВА Е И ЮРИСТ.ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С НОРМАТИВНАТА БАЗА

  4. Тази жена трябва да бъде уволнена. Тя не разбира, не зтае и не може. Пловдив трябва да бъде спасен от тази истерична жена.

  5. Г-жа Каназирева да не се изказва неподготвена повече. Не е нужно да създава излишно напрежение. Нямаме нужда от това!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.