Фестивалният сезон на Младежки хълм стартира с Food Park Festival

Актуално Живот Новини

С различни вкусове и разнообразни храни, напитки и нови зони на открито

Поредица от събития и формати забавляват пловдивчани и гости на града там през юни

На 1-ви юни фестивалната зона в подножието на Младежки хълм отново оживя с вкусна храна, музика, танци, работилници за деца, спортни инициативи и артистични изяви.

“От 1-ви до 5-ти юни 2022 г., стартира най-вкусният фестивал в Пловдив, овкусен със Сол-Пипер, ухание на Канела, Мента, Карамел и Хмел – Food Park Festival”. Организаторите откриха  новата зона за деца, част от изграждащия се Plovdiv Stage Park.

През целия ден на Празника на детето в зоната бяха организирани работилници за деца, по време на които те изработват произведения с различна степен на трудност в зависимост от възрастта си.

Цветни дъги, Рисуване с къна, Работилница за свещи, Работилница с глина, Работилница “Направи си гривна”, Плъстене на вълна, Рисуване на огромна картина с черупки от яйца – това са само част от забавленията, в които децата се впуснаха в празничния ден на сянка и прохлада.

Специална Handmade зона също отвори вратите си за автори и ценители на ръчното творчество.

“Food Park Festival отново представи различни вкусове и разнообразни храни и напитки, приветствайки любимите ни пътуващи кулинари, които ще задоволят вкусовите ни рецептори и за пореден път, показват как се приготвя качествена храна на място. В първите горещи дни, ще се разхладим и с ледени пенливи напитки” – казват от организаторите.

Вечерите на Food Park Festival както обикновено са съпроводени с живи изпълнения на музикални изпълнители и DJ Support.

В следващите 5 дни на фестивалните сцени се качват изпълнителите и диджеите: Xenos – Inner Crisis, Disco Fever Live Band, Cherry Jam, Антистрес Терапия, LYNN, DJ TODD, HILLA.

През уикенда – на 4-ти и 5-ти юни, фестивалната зона e домакин и на очакваните традиционни пловдивски събития – Фестивалът на здравето “Здравей, Здраве” и уикенд програмата на седмицата на движението и спорта “Move Week”.

До 17 юни зоната Plovdiv Stage Park е основна точка и фестивала Plovdiv Vibes част от Културния календар на Пловдив, който ще има активности и в други градски части – хълм Бунарджик, Гребна база, Лаута.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.