АктуалноГласовеЕвалаИзпод тепетоМненияНовини

Единственият мъж в 47-ото НС е … жена

Мечтаех да видя депутат с лопата…

Мечтите се сбъдват!

Тя днес има имен ден, има лопата и мисия

От години мечтая да видя депутат с лопата. Не да се подпира на нея и да имитира замахване преди да клъцне някой трикольор, а да бачка. Да бачка яко! Да копае, да рине и да се поти…

Спомням си, че за пръв път си го пожелах по повод един каламбур на бившия кмет на район „Южен“ в Пловдив, който даде старт на направата на фитнес площадка на открито. По това време партията му бе в управляващото държавата мнозинство и му бяха изпратили за тържественост един министър и един депутат.  Тогава той се пошегува, обръщайки се към журналистите с репликата „Сега ще наблюдавате чудо невиждано – евреин с лопата.“  

Мечтите се сбъдват! Днес се убедих в това отново. Видях депутат да копае с лопата от ранни зори. Е, вярно –  бивш, ама депутат. Е, вярно – жена, ама народен представител. И днес има имен ден.

Елисавета Белобрадова се оказа единственият мъж в 47-ото НС.

Това зад нея е дворът на хората, в чиято къща копае кал.

Ето какво разказва за съдбата на хората там, видяното и преживяно от първо лице:

„Страшно и щастливо е едновременно. Хората са били по случайност на гости, когато е връхлетяло бедствието. По случайност внуците не са били при тях. По случайност е било ден, а не нощ и никой не е бил в леглото.
От друга страна, копаеш с мотика. Копаеш, копаеш и най-сетне отдолу се показва чисто новото дюшеме. Леглата, всички вложения на хората за последните пет години – всичко е в калта – дълбока, твърда, тежка и лепкава.
Зад дивана намерихме мъртвото им коте. 
Дворът е просто ад. Всичко е ад.
И трябват хора с лопати. Хора с лопати.
Ще се радвам да дойдете да копаем заедно по случай празника. Носете си ръкавици, гумени ботуши и лопата.
Сега ще копая, айде чакам ви и да ви кажа, невероятни щастливци сме, че имаме, каквото имаме.“ 

Започнаха възстановителните операции в Карловско – ВИДЕО 

П.П.: На коментарите, че едни патриоти пуснаха клип, в който са чистички, на партийната си страница, имам да кажа, че Елисавета е там от свое име, а не от партийна листа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

17 коментари

  1. Всички са там и помагат,ВСИЧКИ!!!
    Авторката на тази статия трябва да си хвърли дипломата по журналистика, ако въобще има такава!!! Първи, още в първия ден,отидоха там представителите на ГЕРБ от областта!!! Прекратиха предизборната си кампания,и средствата и труда са за бедствието! След тях БСП направиха същото!!! И нито едните, нито другите го афишират,а тая Белобрадова днес цял ден пуска снимки, че и с пост „На кални бани“,ухилена, като че ли е на панаир……Това е ПИАР НА ГЪРБА НА БЕДСТВАЩИТЕ!!!

  2. Къде са боклуците от ВъZраждане, които яхнаха нещастието на пострадалите с простотиите, които пишеха по фейсбука? Защо не са с лопатите там лицемерите? Отново единствено от Демократична България дават личен пример. Мислете, когато отивате да гласувате.

    1. Ангел Георгиев, който беше депутат в 47-ия парламент е заедно с местните структури на Възраждане там – https://fb.watch/fm2A6TDKvp/ . Докато Айво Мирчев агитира в ромските махали и от ДБ са изпратили един-единствен човек и са си платили поръчков PR репортаж в „Под тепето“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина