Актуално

Джон Лорд в Пловдив

Кралят на Пърпъл се качва на Античния

Image title
Пловдив ще има своя мегаспектакъл тази година. Под тепетата идва не кой да е, а великият Джон Лорд. Идолът на няколко поколения, израсли с “Дийп Пърпъл”, ще открие тазгодишния Салон на изкуствата с брилянтно клавирно шоу на Античния театър. Шансът да поделят една сцена с рок титана имат нашите музиканти- басистът Ивайло Звездомиров, барабанистът Венко Поромански и китаристът Дарин Василев. Фамозният Крал на Пърпъл- Джон Лорд ще представи свои интерпретации на класическа музика с подкрепата на оркестъра на пловдивското Оперно-Филхармонично дружество. От сега е ясно, че концертът ще завърши с едно от емблематичните парчета на Пърпъл- Child in Time.
Лорд се смята за един от най-големите майстори на клавишите в историята на рок музиката. С името му се свърза историята на едни от най-великите музиканти- Ричи Блекмор, Дейвид Ковърдейл, Ян Гилън, Джо Лин Търнър и много други. Съорганизатор на музикалното събитие на годината в града ни е “София Мюзик Ентърпрайсис”, а основната вина за пристигането на големия Лорд в Пловдив носи Йохан Девлетян, шеф на отдел култура, благодарение на който миналата година видяхме Кийт Емерсън и Рик Уейкман.
В програмата на Салона на изкуствата са включени още куп световноизвестни музиканти- царят на тромпета и носител на Грами за тази година Ранди Брекър, основател на групата Blood, Sweet and Tears. За втори път под тепетата ще акостира  Били Кобъм. В рамките на Пловдивските джаз вечера ще видим и чуем на живо Давид Рейнхард, внук на Джанго Рейнхард.
“Под тепето” благодари на всички, които са се потрудили да ни осигурят тази наслада за сетивата. Шапки долу пред Йохан Девлетян.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина