АктуалноГрадътКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Движението по „Модър-Царевец“ няма да бъде пуснато скоро

През следващата седмица да бъде изработена Пътна карта със срокове за изпълнение и точно разписани ангажименти на фирмите-изпълнители на Южния обходен колектор, улица „Царевец“ и улица „Хаджи Димитър“ в район „Западен“. Тогава ще стане ясно кога точно ще бъде пуснат за движение транспортния подлез „Модър-Царевец“. Това е решението от днешната работна среща, която се проведе при кмета на Пловдив Костадин Димитров.

Той уточни, че тази пътна карта е изключително важна, тъй като изпълнителите по проектите са различни, както и възложителите.

„Имахме вариант да пуснем „Модър-Царевец“ и след две седмици да го затворим отново заради изграждането на голяма шахта на улица „Хаджи Димитър“. На срещата днес бе решено движението да бъде пуснато едва след като приключат тези строителни дейности“, заяви кметът Костадин Димитров.

Очаква се в началото на юни „Модър-Царевец“ да бъде пуснат към улиците „Солунска“ и „Хаджи Димитър“, но точните срокове ще станат ясни следващата седмица, уточни заместник-кметът с ресор „Строителство, инвестиции и общинска собственост“ инж. Тошо Пашов.

В разговорите днес участваха кметът на „Западен“ Тони Стойчева, главният инженер на общината Хакъ Сакъбов, директорът на ОКТ Георги Стоилов, инспектор Георги Димкин от „Пътна полиция“, главният инженер на ВиК Йордан Чимишев, представители на консорциум „Еко проект – Пловдив”, на консорциум „Царевец 22“ и други ангажирани страни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

15 коментари

 1. Това нещо ,ако се случва в Германия ,няма да ги оставят да дишат ,камо ли да си правят гаргара с хората .То не бяха срокове То не бяха обещания .общо говорим за целия град . В Германия решават ,че ще правят ремонт .Слагат се тъбели със срок СтАрт и срок Край .винаги свършват преди дадения край .Кога ще ги стигнем ГЕРМАНЦИТЕ,“

 2. Ха, след като пловдивчани успяха да изберат за кмет екземпляри като Гърневски и Тотев, а сега и този, защо роптаят, че ги окрадоха и градът е пълен бардак??! Не става само с я(кра)дене, трябва и акъл. А при тия цитираните точно той е дефицит. Но си ги избирате. За това мълчете и си ровете в яслата!

 3. „След две седмици пускат движението по пробива „Модър-Царевец“ това беше оповестено вчера след обяд. Днес – точно обратното ! Сега, известно е че за упавляващите гр.Пловдив втората задача, след краденето е да се гаври с тия които им гласуваха доверие. Разбира се избирателите са си пожелали тази съдба, но защо и вие им пригласяте ? За 30 сребъника ли ?

  1. Всички здравомислещи приветстваме това решение.
   Избраните изпълнители имат сложна задача и малко време, за това, да вземат малко да се стегнат и да си свършат работата качествено!

   1. Кое решение да приветстваме? Трябваше средата на април движението да е отворено. От къде го измислиха сега това ровене на Хаджи Димитър след като е прясно асфалтиран? Ти в ред ли си не мога да разбера? Толкова ли не се досещаш, че те засилват по върбите?

  2. Никога повече Костадин Димитров за кмет. Това е подигравка и гавра с доверието на гласоподавателите. Всеки ден минавам покрай този окопан ров на Солунска. Никога няма работници. Кмета или прави нас на прости или него го баламосват яко. Искаме си пътищата и това ще бъде запомнени от гражданите господин кмете.

  1. Я по полека бе, ако фирмите избрани от предишната управа се мотаят, какво ти е виновен сегашния кмет. Вижда се и с просто око, че човека ги натиска да си свършат работата. Такива като теб освен да плюят и да чоплят семки, друго дали умеят.

   1. С кое точно се вижда, че ги натиска? С това, че никой не работи по колектор ли? Може фирмите изпълнители да са избрани от миналия кмет, но тези фирми имат срокове. Всичките. А тези срокове се отменят и отлагат за 100тен път. От подмазвачи като тебе файда никаква.

 4. За тия модър-царевешки пловдивски срокове в Китай щяха да построят сто хиляди километра магистрали, че и на естакади през планините.

  1. Е, Китай. Я се опитай да откраднеш обществени пари в Китай и виж какво ще ти се случи. А тука -съсипаха Пловдив и за награда пак са на власт.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина