АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Двама от новите диагностицирани с коронавирус в Пловдив са служители на УМБАЛ „Свети Георги“

Третият случай е на пациент, който е потърсил помощ в  УМБАЛ „Каспела“

Областният управител Дани Каназирева даде подробности относно оповестените тази сутрин – 29.03.2020 г., 3 нови лица за Област Пловдив с COVID -19.

Тя уточни, че по данни на РЗИ-Пловдив, единият от пациентите е приет в УМБАЛ „Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция . Хоспитализиран е в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с COVID -19, определен за такъв по указания на Областния медицински щаб и при стриктно спазване на всички изисквания.

Другите двама с положителни проби са служители на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Припомняме, че в момента там тече епидемиологично проучване, за установяване на контактни лица и прилагане на съответни противоепидемични мерки.

Каназирева съобщи, че към момента 2535 лица са под карантина в Пловдивска област.

Тя допълни, че за това как се спазват противоепидемичните мерки, вчера са извършени проверки в 212 обекта – 171 броя търговски обекти, 40 броя обекти с обществено предназначение (фризьорски салони, фитнес и др.) и една автогара. Извършена е и проверка по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ, за неспазване на Заповед №РД-01-124/13.03.2020 год., сигналът е бил неоснователен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

    1. Ама. Е недей де,ще се окаже,че половината имат изградени антителата,тоест са го изкарали януари,тогава беше пълно с кашлици и плевмонии.

  1. В Лекси не се спазват мерките стриктно – пълно е с хора. Между регалите има натрупани стоки, които принуждават хората да се блъскат един в друг.
    В Лидл е много по-добре организирано пазаруването.
    В кварталните магазини е хубаво вратите да са отворени.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина