Двама футболисти на Локо и 4 фена с положителни проби за коронавирус след финала за Купата

Актуално Гласове Новини

Има три положителни проби от посетители на “Бушидо”, ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма заразен

Дани Каназирева: Ситуацията категорично се усложнява

“По данни на РЗИ два са потвърдените случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си. Не е вярна тиражираната информация в медиите за заразени 50 фена на футболния клуб”, обяви областният управител Дани Каназирева. Отново по информация на РЗИ към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са 4 души. Те са били на финала между ЦСКА – Локомотив в София, като между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години. Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално.

” Днес има 3 положителни проби на посетители в дискотека „Бушидо“ като двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни. Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване. Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители на дискотека „Сикретс“ –мъж на 51 години и двама абитуриенти.Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване”, допълни Каназирева, като така опроверга излязла информация, че хора от персонала в “Бушидо” са дали положителни проби.

“Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на масовите мероприятия”, допълни областният управител, която прекрати отпуската си.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40 дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19″, допълни Дани Каназирева.

Споделете ни във:

2 коментара за “Двама футболисти на Локо и 4 фена с положителни проби за коронавирус след финала за Купата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.