Доц. Кунчев: Опасността от скорошна нова вълна у нас е сериозна и само ваксинацията може да я предотврати

Актуално Гласове Градът Новини

Опасността от скорошна нова вълна на заразата у нас е сериозна и само ваксинацията може да я предотврати. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия днес.

Той подчерта, че индийският вариант на коронавируса атакува по-сериозно хората между 30 и 40 години, 60% по-заразен е от първоначалния щам и е по-смъртоносен.

„Ако продължим да се правим на тарикати, както правим в момента, при 2 милиарда приложени дози в света и при очевидната ефективност на тази мярка, не е оправдание това, че е нова ваксина. Драконовски е механизмът за контрол. Ако дойде нова вълна на база на индийския вариант, което е много вероятно, някои страни ще минат много леко. Други ще се ударят директно в стената, за съжаление, ние ще сме от тях. Пак ще пълним болници, пак ще умират хора, а това е предотвратимо“, смята доц. Кунчев.

 

Споделете ни във:

6 thoughts on “Доц. Кунчев: Опасността от скорошна нова вълна у нас е сериозна и само ваксинацията може да я предотврати

 1. МНОГО Е ТОЧЕН Д-Р КУНЧЕВ!!!НЕ САМО ОТНОСНО КОВИД ИНФЕКЦИЯТА,А ИЗОБЩО В ЖИВОТА, НАС НИ МЪЧАТ ТАРИКАТЛЪЦИ,БАБАИТЛЪЦИ И ЗАВИСТТА!!!! ИЗОБЩО!!! И ОТТУК ИДВАТ ВСИЧКИ ЗЛИНИ ЗА БЪЛГАРИНА!!! САМО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ МАЛКО И БЕЗ ПОЛИТИЗИРАНЕ-ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПОЛИТИКА!!!!!

 2. скоро вълната ще ви влезе в потните крадливи алчни дупари! каза:

  Тоя посран гербидж и тука ли го изплюхте е, баси нещастието са тези дебили платени, само да плашат раята.

  1. Изглежда идвате от печално известния Пловдив-Он-ЛАЙНарски сайт, където по човешки не може да се разговаря, а се вихри мучене, квичене и скърцане със зъби.
   С двигател дежурният нон-стоп 24/7 „читател“ (дебил, луд за връзване).
   Що не си седите там? „Еври Фрог…“ = Всяка Жаба . . .

 3. Мутациите на вируса тоя път надхитриха всичкото световно здравеОПАСване…

  Индийският щам ДЕЛТА е по-прилепчив 60% първо, но и смъртоносен и то за яки мощняци на млада възраст без …кариеси

  1. особено мутираха ковидарите, платиха си със свободата да олигофренясват наволя

   1. Даже (географски изолираната) Австралия -считана за „земен рай“- се наложи да блокира Сидни и Мелбърн, а тия дни може би и Пърт, с тотален ЛОК-ДАУН.
    Мутацията ДЕЛТА заразявала даже е някои ваксинирани възрастни, а пораженията били смъртоносни.
    Засега имат само десетки ДЕЛТИ, обаче не поемат рискове никакви, мерси и даже сенкю!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.