Добрата новина: 87% от всички заболели от COVID-19 в Пловдив и областта са излекувани

Актуално Градът Новини ПУЛС

Само трима са в болница, а през последните 6 дни няма нито една положителна проба

Областният медицински щаб оповести днес актуална информация, свързана с коронавируса на територията на региона.

През последните шест дни са направени общо 647 проби и нито една не е положителна. 81 от общо 93-мата заболели от началото на епидемията са напълно излекувани. Това са 87%. Сред медицинските лица няма нови случаи. От 16 медици 14 са напълно излекувани. Общо трима души от Пловдив и областта са починали през целия период. Към днешна дата има само трима хоспитализирани, като двама се лекуват в УМБАЛ „Св. Георги“, а един в “Каспела“, съобщи областният управител Дани Каназирева след редовното седмично заседание на Медицинския щаб.

Пожелавам си Пловдив да е първият български областен център, в който броят на излекуваните от коронавирус да е равен да броя на заболелите от началото на периода, каза областният управител.

Продължават стриктните проверки за спазването на наложената карантина. Към момента в Пловдив и областта под карантина са 2273 души.

Остава разпореждането Пловдив да помага на Пазарджик за по-тежките случаи, според  заповедта на здравния министър. Решено е УМБАЛ „Пълмед“ да поема пациенти от Пазарджишка област.

Към днешна дата от съседния областен център има шестима души, които са на лечение в пловдивски болници. Трима се намират в „Пълмед“ и трима в „Св. Георги“.

Каназирева напомни, че в почивните дни бе съобщен един случай на починала жена в Пловдив, след усложнения, но тя е от Пазарджик.

Още през миналата седмица щабът е направил препоръка, когато се обслужват пациенти от Пазарджик и региона, да се взимат всички превантивни мерки, включително и в ДКЦ-тата.

Забраняват пясъчниците в Пловдив и областта

Споделете ни във:

1 коментар за “Добрата новина: 87% от всички заболели от COVID-19 в Пловдив и областта са излекувани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.