Диана Добрева с Аскеер за режисурата на „Коприна“

Актуално Градът Живот Култура Новини

Пловдивският театър грабна три награди Аскеер за спектакъла „Коприна“ на церемонията по връчването на призовете за принос към театралното изкуство снощи в театър “Българска армия“.

Диана Добрева триумфира с Аскеер за режисурата на „Коприна“. За работата си по спектакъла Мира Каланова бе отличена в категорията „Сценография“, а Марина Райчинова в раздел „Костюмография“.

Драматургът на пловдивския театър Александър Секулов пък спечели наградата за съвременна драматургия, за „Народът на Вазов“ на Народния театър.

„Опашката“ от Захари Карабашлиев бе отличена за най-добро представление. За най-добри актьори в главни роли спечелиха Малин Кръстев и Мария Каварджикова. Те бяха отличени за участието си в „Една испанска пиеса“.

Цветана Манева получи Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство Аскеер 2022.

Почетен Аскеер на сцената в театър „Българска армия“ получи актрисата Меглена Караламбова.

Награди „Аскеер“ получиха още сдружение „Суматоха“ (в категорията „Изгряваща звезда“ за „Въпреки живота, всичко е любов”), Лили Шомова (в категорията за поддържаща женска роля в „Госпожица Юлия“), Юлиан Вергов (в категорията за поддържаща мъжка роля в „Народът на Вазов“), Николай Иванов (в категорията „Театрална музика“за „Шахнаме: Сказание за Зал“) и „На живо“ (в категорията за „Моноспектакъл“).

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.