АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

Деца от ДГ „Майчина грижа“ посрещнаха пролетта с концерт на Дановия хълм – ГАЛЕРИЯ

Със слънчевото си настроение малките артисти заразиха и пловдивчаните, които на Благовещение бяха решили да се разходят до тепето, от което се открива най-красивата гледка на Пловдив – ВИДЕО

С тържество на хълма в сърцето на древния и вечен Пловдив малчугани от ДГ „Майчина грижа“ отбелязаха идването на пролетта.

Концертът се състоя на площадката до фонтана, която бе превърната в красива сцена от преподавателите и възпитателите им.

Децата изненадаха приятно разхождащите се по Сахат тепе днес преди обяд и те също се присъединиха към публиката от родители.

С много песни, танци, стихове и весели игри малките пловдивчани отпразнуваха събуждането на природата за нов живот.

С песента на кукувичката за изпращането на зимата и с танца на трудолюбивите пчелички и цветята, децата оповестиха идването на дългоочакваната пролет.

Музикалният педагог  Мери Гарабедян дирижираше младите танцьори от първи ред.  От там аплодираше и директорът на детското заведение госпожа Маня Върбанова.

Всички се насладиха на пъстрата музикална програма и изпълнена от Първа група с госпожа Димитрийка Паунова и  г-жа Мариела Сариева, Втора група с г-жи Люба Атанасова и Фейме Мемиш, Трета група с г-жа Валентина Георгиева и Четвърта с г-а Николина Цонева , а прелестната госпожа Анна Кюркчян влезе в ролята на Пролетта.

На красивия празник Благовец гости на събитието им бяха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и секретарят на района Емил Саралийски.

Като всеки български празник и този завърши с весело пролетно хоро.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина