АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Дърво падна върху пейка с деца на „Богомил”

Заради силен порив на вятъра дърво падна върху пейка на ул. „Богомил“ 67. В момента там е имало четири деца. Почти веднага е пристигнала линейка, както и екип на „Гражданска защита“. Едно от децата е откарано за преглед. Това е по данни на „Градини и паркове“, които също светкавично се отзоваха на сигнала.

До момента в общинското предприятие е постъпил още един сигнал за паднало дърво – до кръстовището между улиците „Стефан и Обрейко Обрейкови“ и „Достоевски“ в район „Северен“. Има информация и за опасно наклонено дърво на ул. „Генерал Данаил Николаев“ 20. Своевременно са изпратени екипи както на посочените адреси, така и в Цар-Симеоновата градина, където са паднали клони.

Жълт код за силен вятър е обявен за територията на Пловдив, като на места  поривите са особено силни. От „Градини и паркове“ предупреждават пловдивчани по възможност да се въздържат от излизане навън, да не преминават и паркират колите си под дървета или строителни обекти.

Община Пловдив следи обстановката, осигурени са дежурни екипи във всички общински предприятия. При спешни случаи гражданите да се обаждат на тел. 112.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина