Да сготвиш с шеф Манчев (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини

Четвъртокласници от ОУ „Алеко Константинов“ кулинарстваха благотворително с любимия си готвач в образователен център „Мастеркидс”

Десетки четвъртокласници от ОУ „Алеко Константинов“ готвиха в благотворителна кауза заедно с любимия си шеф готвач Иван Манчев в образователен център „Мастеркидс“. Най-модерната детска занималня в града стана домакин на кулинарния уъркшоп, в който ученици от IV б клас приготвиха собственоръчно вкусотии за децата от Дома за лишени от родителски грижи „Княгиня Мария Луиза“.

Малчуганите бяха разпределили отговорностите по групи. Едни месиха тесто за хляб, други правеха салатите, трети приготвяха апетитни сандвичи със сьомга, а четвърти се грижиха за десертите. Всичко се случваше под вещите наставления на шеф Манчев, който освен че помогна на децата с идеи са по-добър и изискан вкус, сам помогна в направата на ястията.

„Прекрасна идея. Трябва да възпитаваме благотворителността у децата още от най-малка възраст. А освен това трябва да ги образоваме и кулинарно, за да се хранят правилно и здравословно, но и да умеят сами да приготвят храната си. Приятно изненадана съм от уменията на четвъртокласниците в кухнята”, коментира домакинът на благотворителното събитие Весела Кайтазова, собственик на Мастеркидс“.

В кулинарния уъркшоп се включи и кметът на район Тракия Костадин Димитров.

Редом до шеф Манчев в гастро приключението бяха директорът на ОУ „Алеко Константинов“ Красимир Ангелов и класният ръководител на IV б Мария Найденова, по чиято идея се случи благотворителната инициатива.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.