АктуалноБългарияЕвалаЗдравеНовиниПУЛС

Д-р Костадин Сотиров е личният лекар, поставил най-много ваксини срещу Covid-19 в Пловдив – ВИДЕО

Той и ДКЦ Пълмед получиха грамоти от министъра на здравеопазването

На скромна церемония в заседателната зала на Областна администрация пловдивски медици получиха грамоти от името на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Наградите се връчват за това, че са направили най-много ваксини срещу COVID-19 в областта и са взели активно участие в популяризирането на имунизационната кампания. Домакин на награждаването бе областният управител Ангел Стоев, а отличията връчи директорът на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева.

Отличията получиха JP-то, което е започнало първо в целия регион да ваксинира и ДКЦ-то, което първо заработи в 24 часов режим с дежурен кабинет за имунизации.

Тук трябваше да бъдат много колеги, подчерта д-р Димчева и уточни, че според изискването на МЗ е трябвало да подадат само две номинации.

Д-р Костадин Сотиров е личният лекар, поставил най-много ваксини срещу коронавирусната инфекция в Пловдив.

 

Той започна преди всички – още на 27 декември 2020-та година, като изрази готовност да ваксинира своите общопрактикуващи колеги. Ние му предоставихме кабинет в РЗИ за целта. От началото на кампанията до днес д-р Сотиров е направил над 1 100 ваксини. Освен това той винаги е бил много твърдо профилиран във ваксинационната профилактика”, подчерта директорът на РЗИ.

Димчева благодари и на екипа на ДКЦ “Пълмед”, които първи в областта отвориха кабинет с денонощно работно време за имунизации и отново първи сформираха мобилни екипи, които да откликват на желанията на фирми и организации за ваксиниране на място.

От името на диагностично-консултативния център наградата получи д-р Петкова. През кабинета на “Пълмед”” до момента за ваксини са преминали 30 477 души.

Вижте какво споделиха двамата медици пред медиите, след като получиха признание за неуморния си труд, в следващото видео.

Областният управител поздрави медиците и подчерта, че ваксинитираните имат много голям шанс да не стигат до болнично лечение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина