Членовете на Бизнесът за Пловдив осигуряват жилища за украински бежанци

Актуално Градът Живот Новини

Имаме възможност и да осигурим работни места на работоспособната част от хората, заявяват от сдружението

Членовете на сдружение Бизнесът за Пловдив са осигурили  жилища за бягащите от конфликта граждани на Украйна. От организацията съобщават, че са готови да осигурят и работа за хората, които са напуснали страната си.

„ Заявяваме нашата готовност да се включим в хуманитарната подкрепа на цивилното население, пострадало от военните действия на километри от нашата граница. Също така имаме възможност и да осигурим работни места на работоспособната част от хората, за тази цел бихме приветствали възможно най- своевременни процедури по предоставянето им право на убежищe, признат статут на бежанци или хуманитарен статут, съобразно българскот законодателство. Това би се отразило положително върху времето,което ще бъде скъсено, за осигуряване препитание на хората в риск. Призоваваме Управляващите да предприемат и действия по облекчаване процедурите по наемане на работна ръка от страни, извън ЕС, тема, която многократно сме повдигали и очакваме развитие”, заявяват от сдружението.

От Бизнесът за Пловдив заявяват категорична и непоколебима позиция против военните действия в Украйна и осъждат употребата на военна сила.

„ Подкрепяме изцяло народа на Украйна в избора му да защити свободата си. Считаме, че в 21 в. е от жизнена важност да се
оповаваме на дипломатическите способи за постигане на мир и баланс в политическите отношения между държавите”, подчертават членовете на сдружението.

Споделете ни във:

1 thought on “Членовете на Бизнесът за Пловдив осигуряват жилища за украински бежанци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.