АктуалноГрадътНовини

Чистят река Марица с нормална обществена поръчка

Обществена поръчка за 1,5 млн лева е обявена на сайта на АОП за почистване на коритото на река Марица. Общата дължина на участъка, от който трябва да се премахне растителност и боклуци, е 4333 метра. Решението за публикуване на тази обществена поръчка идва след дълги месеци протакане от местната власт за действията.

Прогнозната цена е от 1,5 млн лева, която е възможно да падне още повече след подаването на офертите. В последната година кметът на града настояваше това почистване да се случи с директно възлагане и в състояние на „извънредно положение“. Цената за цялостното почистване беше 4 пъти по-висока – за около 6 млн лева. В него влизат обаче общо 4 етапа, повечето от които не са част от настоящата процедура.

„След огромно забавяне и година и половина умуване от кмета Димитров как да даде конкретна сума на фирма ПИМК. Два пъти кметът опита да заобиколи конкуренцията и да посочи фирма ПИМК за изпълнител. И двата пъти се противопоставихме на нарушаването на закона и конкуренцията. И двата пъти Агенцията за обществени поръчки възпря кмета Димитров от нарушаване на закона“, коментира общинският съветник Веселина Александрова от „Демократична България“, които са едни от основните критици още от появата на идеята за директно възлагане на почистването на реката.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина