АктуалноГрадътМненияНовиниОбщина ПловдивСпортен Пловдив

Четири трибуни с 18 000 седалки на Колежа за мача с Левски

Стадион „Христо Ботев“ да бъде готов с четири трибуни и 18 000 места за домакинството на Левски в края на април. Зад това намерение се обединиха ръководството на Ботев и изпълнителя на проекта за Колежа Илиян Филипов, собственик на ПИМК, на съвместна пресконференция днес. Темата на пресконференцията бе строежът на „жълто-черния“ дом, като на нея от страна на клуба присъстваха Герман Чистяков, Асен Караславов и Слави Микински.

„Приветствам призива за обединение на всички. За да пуснем Колежа възможно по-бързо. Всички, които искаме Колежа, трябва да седнем на една маса. Да изглаждаме проблемите заедно. С тези прословути декларацийки станахме за смях на цялата държава. Днес се местят седалки на стадиона, много момчета се обадиха и помогнаха. Това е правилният път. Ние работим по цялостното завършване на 4 трибуни с 4 покрити козирки. Това, което ме спира, трябва да е ясно на цялата ботевистка общност – когато заработят тези заведения, капанчета, ресторанти…ще е празник. Докато не получа анекс, възлагателно писмо, просто не мога да продължа с металната конструкция на сектор Б и Г“, обясни отново Илиян Филипов. Припомняме, че на 3 март той говори за проблемите около документалната част по проекта пред журналисти на самия стадион.

Филипов припомни, че в договора с Общината пише, че всяка трибуна и СМР се актува.

“ Знаете решението на Общинския съвет за 2023-а и 2024-а година. Това няма как да стане без анекс и без банкова гаранция. Най-кратките срокове за поръчване и доставка на метала са три месеца. Ако още някой не знае, пълните проекти ги получихме на 7 ноември 2022. Ако тези проекти ги имаше 2021-а година, сега щяхме да сме забравили всичко“, добави собственикът на ПИМК.

„Аз Акт 15 и 16 не ги вадя. Възложителят ги прави. Всеки ден пращаме документация до надзора. ДНСК трябва да приеме съоръжението. В рамките на 3-4 дни трябва да внесат доклада. На „Бесика“ имаше комисия на четвъртия ден, като пример го давам. Дано до 10 април мине Комисията. След това е лицензирането от Футболния съюз. То става за 2-3 дни. Така че до 15 април трябва да е изрядно. След това ще имаме около 14 дни, за да се подготвим да открием съоръжението. 4 трибуни, 18 000 места ще бъдат отворени за мача с Левски. Качеството се преекспонира. Аз нося отговорност, който иска да дойде и да заповяда. Всички искаме да се върнем на Колежа. 10 години нося отговорност по закон. За 5 милиона и 300, аз съм си поел ангажимента. Приех риска Общината да не ми плати“, каза още Илиян Филипов.

От ръководството на клуба съобщиха, че се обсъжда с общината договор за наем за съоръжението, като финализирането на подробностите предстои.

“ Готовността ни е да имаме всичко организирано с датата на въвеждане в експлоатация. От юридическа страна, сме много напреднали“, обясни Слави Микински – адвокат на Антон Зингаревич и член на Борда на директорите на Ботев Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина