Четат присъдата на Иван Димитров-Доктора през септември

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Присъдата на Иван Димитров- Доктора, обвинен в убийството на Жоро Джевизов- Плъха, ще бъде произнесена в края на септември, разбра се след поредното заседание по делото днес в Окръжен съд. Това трябваше да се случи до края на деня, след представяне на важни веществени доказателства, но те така и не се появиха в съдебната палата, заради което делото бе отложено. Причината бе меко казано странна- домакинът на Второ районно, при който се съхраняват част от кашоните с доказателствата, бил в отпуск и с него нямало връзка.

Преди това Иван Димитров даде показания пред съда, като отказа да отговаря на въпроси след обясненията си. Подчерта, че не е искал да убива Жоро Джевизов и е стрелял три пъти с незаконния си пистолет едва след като бил нападнат от крадеца. Възпроизвел изстрелите след предупреждение преди първия, но Плъха продължавал да се държи агресивно. „Бранех живота си, той искаше да ме заколи“, заяви Иван Димитров.

Доктора допълни, че след изстрелите изхвърлил пистолета в контейнер за смет до УХТ, тъй като бил незаконен.

„През цялото време действах инстинктивно. Бранех се и не съм съзнавал, че съм улучил човека. Не съм искал да го убия, а да запазя живота си“, каза още в съда Иван Димитров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.