Честит празник на Огнеборците на Пловдив!

Актуално Градът Криминале Новини

С тържествена церемония в двора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ пловдивските огнеборци отбелязаха своя професионален празник. На този ден се навършват 115 години от създаването на организирано противопожарно движение в България, а празникът започва да се отбелязва на 14 септември през далечната 1905 г.


Събитието бе отбелязано с поднасяне на венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители на местната пожарна.

На церемонията присъстваха, зам.-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев и областният управител Дани Каназирева. Поздравления от името на кмета Здравко Димитров бяха поднесени от зам.-кмета Йордан Ставрев.

„За мен е чест и удоволствие да съм сред вас. От името на кмета Здравко Димитров и лично от мое име искам да ви поздравя и да пожелая здраве на вас и вашите семейства. Продължавайте да осъществявате задълженията си с големи сърца и страст и носете с чест службата си“, коментира Йордан Ставрев по случай празника на огнеборците.

Той отбеляза сътрудничеството между Община Пловдив и РДПБЗН.

„В лицето на Община Пловдив вие имате достоен партньор, заедно с неизменната помощ на Доброволното формирование „Пловдив 112“, което менажираме по най-добрия начин, за да имате достойни помощници при предотвратяване и овладяване на бедствия и пожари“, посочи още Ставрев.

„Зная, че за вас професията не е просто работа, а е призвание за цял живот.

Убедена съм, че и обществото ще продължи да ви дарява със заслужена благодарност и признание. Желая да бъдете здрави и благословени!“- обърна се към огнеборците областният управител Дани Каназирева.  

Красен Властанов, гасил урологията в УМБАЛ „Св. Георги“, е Пожарникар на 2019-а г. на Пловдив

Директорът на ОД на МВР – Пловдив ст.ком. Йордан Рогачев също изпрати венец, който бе положен пред паметната плоча на загиналите огнеборци.

Четири вили изгоряха в Отец Паисиево през уикенда

Те бяхо почетени с едноминутно мълчание.

Ръководителят на РДПБЗН Пловдив – комисар Георги Мангараков пожела никога повече на нея да не бъдат дописвани имена.

За Професионалния празник са отличени 26 служители на Пловдивската команда.

По повод официалния празник, от 14 до 18 септември традиционно се провежда „Седмица на пожарната безопасност“. В нея са планирани редица мероприятия, които целят да бъде повишена противопожарната култура на населението, повишено доверието на гражданите към структурата и популяризиране на пожарникарската професия. Съобразено с въведените епидемиологични мерки в страната, ще бъдат организирани дни на отворените врати и срещи с деца и граждани, с представители на местната власт, общественици, доброволци и партньори.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.