АктуалноИзбориНовини

Борисов: За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз

Борисов се обяви против договор на България с „Газпром“

„Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков – че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. А може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Рилския манастир.

„Над 600-700 км нови газопроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система“, заяви той.

По думите му, когато ГЕРБ са дошли на власт, веднага са премахнали посредниците от газа, които сега са възстановени. Според него те крадат над 120 милиона лева на месец, пише offnews.bg.

Борисов се обяви против договор на България с „Газпром“.

„За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Не сме чакали 10 години. Иван Костов защо не я направи? Когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев, преди да си тръгне, се заехме и с тази задача. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои“, добави той.

„След щетите, които нанесоха Продължаваме промяната на държавата, не допускам, че може да се коалираме с тях. Не мога да говоря за коалиции, преди да минат изборите“, каза още Борисов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина