Борисов пред ГЕРБ: Аз съм готов по всяко време да си тръгна (ВИДЕО)

Актуално Власт Новини Политика

„Правил съм го и съм готов, не искам по никакъв начин да има напрежение.“

„Не съм човек, който се опиянява от масата и да каже сега сме повече и сме по-силни. Имаме много работа в партията по структурите и голяма част от обвиненията към нас са верни.“

Национална конференция на ПП ГЕРБ приключи точно час и се проведе на открито в София Тех парк. Започна с приветствени и мотивационни речи, а накрая говори лидерът.

Министър председателят започна и завърши с апел да не се правят провокации и съпартийците му да не се поддават на такива.

Първо искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят, защото няма нищо по–добро от демокрацията и хората да могат да изразяват мнението си свободно.

Защо избрахме Техно парк – тук е най-видимо за 10 години какви промени се направиха от едни казарми… Какво направихме с нашите коалиционни партньори през тези години? Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти, като алтернатива на това?! Да повтарям пак, че морето ни е най-чисто, да изброявам магистралите… да сега могат да отидат да ги блокират, ама преди нямаше какво да блокират…

Много пъти сме говорили за нашите успехи, но то е видимо.

Борисов заяви, че винаги сме били „в двойката или тройката на най-бързо развиващите се държави по Евростат и други.“ И отбеляза, че сме се справили най – добре с пандемията и най-бързо.

После коментира темата за разпускане на парламента.

„Без НС няма как да се правят промени в бюджета, няма да могат да се покрият разходите към направените до момента плащания към бизнеса…, за да се гарантират честни избори и законни, НС трябва да приемат уточнения, промени в избирателния закон – за машинното гласуване, купуване на машини и точни срокове за това.“

Лидерът на ГЕРБ не забрави да каже и нещо за борбата с престъпността: „Аз наистина съм убеден, че след като толкова много контрабандисти и олигарси им нарушихме комфорта… и много хора са забравили какво бяха фъстъци, пилешки бутчета, агнешки главички и т.н.“, след което тонов прескочи към темата за водачите на протестите.

Аз не знам дали колегата Христо Иванов, когото уважавам и се има за десен, си дава сметка, че иска да върне на власт тези хора… Тези до болка познати коалиционни хора… Румяна Бъчварова задкулисно доведе Христо Иванов в ГЕРБ да ми каже колко ме обича.

Аз обичам хората и искам те да са добре, заяви Борисов и се обърна към присъстващите, като им каза, че искал да събере елита на партията в обедната почивка.

„Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Правил съм го и съм готов, не искам по никакъв начин да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, че хората се бият по улици и затварят кръстовища. Ако ние сме толкова силни, колкото казвате днес, какъв е проблемът да има служебно правителство?! Защо, от какво се страхуваме, ние няма от какво да се срамуваме.“

„Не ви казвам нищо днес, защото и сутринта много говорих, ще намерим вариант! Продължавам разговорите с коалиционните партньори. Ясен ли съм? Никога не съм ви подвел.“

Той заяви, че ще продължи разговорите с коалиционните партньори още днес, за да обсъди всички възможни варианти, включително и „варианта аз да си тръгна“.

Лидерът на ГЕРБ два пъти повтори, че трябва да се работи със структурите и, че „на места има дерибеи“.

„Не съм човек, които се опиянява от масата и да каже сега сме повече и сме по-силни. Имаме много работа в партията по структурите и голяма част от обвиненията към нас са верни.“

“Ние сме партия, която произлезе от народа и трябва да се върнем при корена. Нашата сила са хората и всичко, което сме правили до сега, сме правили заради тях. Един ден няма да седим в управление, ако хората не ни искат.

Това трябва да го направите всички, да си говорите с хората по места , защото много от вас са се отлепили от тях…

Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва като партия. Единството на нацията е най-важно!

Накрая премиерът отново повтори, че предстоят много тежки месеци и уточни, че не го казва, за да плаша хората, а защото тези, които ще имат работа, трябва да помагат на другите, които нямат.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.