Актуално

Бомбата за Божикова на десет метра от детска градина Майчина грижа

Контролираният взрив на адската машина задейства само една автомобилна аларма

Сапьори деаткивират бомбатаСуматохата около заложената бомба под колата на адвокат Евелина Божикова в центъра днес бе пълна. Съседи на фамилията, търговци наблюдаваха невиждания екшън с контролирания взрив на адската машина от кюшета и огради, с нескрита плахост и любопитство. Изключително притеснени от случващото се бяха дамите от екипа на детска градина Майчина грижа, която днес не посрещна възпитаниците си заради евакуацията на целия район. Тя се намира само на 10 метра в диагонал от паркомястото, на което бе спрян автомобилът на Евелина Божикова, под който бе хвърлена самоделната адска машина. Що са идиоти. Тук е пълно с дечица. Само на няколко метра от входа на детската градина са я заложили тази бомба. Ами ако не я бяха видели и ако бе гръмнала, докато в градината има деца, питаха се търговци от капанчетата по улица „Христо Г. Данов”. Директорката на "Майчина грижа" гледаше случващото се изключително притеснена от оградата на детската градина.  

Наблюдатели бяха и близките продавачи, както и някои съседи. Тъй като беше отцепен района търговците имаха наложено свободно време, в което можеха да пият кафе, да пушат цигари и да си говорят за бомби, политика и сериали. Шумът от контролирания взрив изплаши мнозина, но полицията успокои страстите. Излезлите извън полицейските ленти живущи в района на бомбата не можеха да се върнат по домовете си. Говориха по телефона с внучки и племеннички и предаваха на живо екшъна, който се случваше пред очите им.

Екипът на детската градина гледа притеснено случващото сеДори и метачките от ОП Градини и паркове вече бяха информирани, че има бомба, за кого е заложена и каква марка е автомобилът. Коментираха го помежду си и с жените в будките за вестници.
От нарочното избухване на бомбата, контролирано от сапьорите се активира само една аларма на съседна кола и няколко въпроса на неинформирани минувачи каква е тая суматоха пак.Специалистите от СДОТО идват на място

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина